Budaörs után Újpalota is válaszlépésen gondolkodik az útdíj kiterjesztése miatt – írja a Blikk. A lap szerint a XV. kerület nem engedné át a belső útjain az eddig az M0-án keresztül közlekedő kukásautókat.

A DK-s polgármester, Hajdu László azt mondta, a XV. kerületet nagyon komolyan sújtja az M0-s és az M3-as bevezető szakaszának fizetőssé tétele, részben mert az ezen az utakon elérhető nyolc bevásárlóközpont forgalma jelentősen csökkenhet, és ennek következtében a kerület iparűzési adóból származó bevétele is kisebb lesz.

A Blikk azt írta, a polgármesternek komoly eszköz van a kezében az útdíj elleni fellépéshez, ugyanis a kerületben működik a fővárosi szemétégető, amelyben Budapest kommunális hulladékának 60 százalékát semmisítik meg.

Hajdu László szerint naponta 150-160 kukásautó rengeteg fuvart bonyolít le a város és a szemétégető között, amit eddig az M0-son keresztül tettek. De most a kerület lakótelepeinek és családi házas övezeteinek belső útjait veszik igénybe, amit a szállító cég vezetője is megerősített, hiszen egyelőre kivárnak a milliós tételt felemésztő matricavásárlással – tette hozzá.

Soroksáron eközben a jogászok azt vizsgálják, át lehetne-e minősíteni az M5-ös bevezető szakaszát autóúttá, így ugyanis nem lenne fizetős a szakasz.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Boszi27
@wagabund: Sztem minden településre és minden közlekedőre ki kell terjeszteni az útdíjat, akkor is ha nincs út, mert végül is lehetne! :)) Kell a pénz, de nagyon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Boszi27: -útdíj akkor is, ha nincs út... ez kiváló ötlet, lenyúlom, és eladom...
-kell a pénz, de nagyon... oszt mire? mert ahol várják, ott még nem láttak belőle...
Boszi27
@wagabund: Mire, mire?? Hát stadionra, és sípályára! Télen fűteni kell a füves pályát! Nyáron pedig sípályákat fogunk hűteni, hogy az idegenforgalom kiegyenlítettebb legyen. Ja, és még kell a vár felújítására, és még kell lovardára is, és hirtelen nem jut eszembe több dolog. Bizonyára Te is érzed ezek fontosságát! :))
Desischado
Bravó, Újpalota! Hajrá, csak így tovább!
KERKA
Útdíjat kell szedni minden stadionhoz !!! Meg lovardához és a parlamenthez is! Sípályához is. Vadászházakhoz is, templomokhoz is. Ez így igazságos:))
mate03
@Boszi27: Legjobb lenne ha a járdákra is kiterjesztenék az út díjat! Hisz az is kopik! A gyalogos sem maradjon ki a jóból!Ugye igazam van? Csak fejbe ne ba...szon valaki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.