Január közepén, végén elindul az internetről szóló nemzeti konzultáció honlapja: az internetkon.hu – jelentette be Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultáció előkészítéséért és lebonyolításáért felelős miniszterelnöki biztos pénteken az M1 Ma reggel című műsorában.

Közölte: az internetes felületen lesz módja a szakmai szervezeteknek és a magyar állampolgárnak javaslatot tenniük a felteendő kérdésekre. A politikus kiemelte: először a nemzeti konzultációk sorában, nemcsak a választójogú polgárok, hanem a 14 évnél idősebbek is megtehetik javaslataikat. 

Ezek összegzése február végére készülhet el. Majd a tervek szerint március közepétől, végétől egy hónapon keresztül várják a kérdésekre a válaszokat, ugyancsak online felületen – mondta a miniszteri biztos.

Deutsch Tamás elmondta: a konzultáció alapján készülő javaslata, amelyet majd a kormány elé terjeszt, már megfogalmazása pillanatában nyilvános lesz.

Orbán Viktor október 31-én jelentette be, hogy a távközlési adó kiterjesztése a korábban tervezett formában nem vezethető be, ezért január közepén nemzeti konzultációt indítanak az internetről, benne az internet szabályozásáról és pénzügyi kérdésekről. A kormányfő azt mondta, "választ kell kapnunk arra a kérdésre, hogy az interneten keletkező hatalmas extraprofit hova lesz, és nem lehetne-e annak egy részét itt tartani Magyarországon, és bevonni a költségvetésbe". 

A Fidesz még aznap közölte, hogy Deutsch Tamás lesz a konzultáció felelőse. Az EP-képviselő később hangsúlyozta, az internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció kérdései azt hivatottak majd körüljárni, hogy az internetfelhasználók hogyan tudják minél szabadabban, minél többen és minél olcsóbban használni a világhálót. 

Megjegyezte, hogy internetszolgáltatók, nagy multicégek, közepes és kisvállalatok, internetfelhasználók, szakmai és társadalmi szervezetek, valamint politikán kívüli közéleti szereplők bevonásával szeretné megvitatni, milyen kérdésekben kérjék ki a magyar állampolgárok véleményét.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója december 22-én írt levelet Deutsch Tamásnak, amelyben felajánlotta a közmédia együttműködését az internethasználatról és digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultációban.

A Miniszterelnökség szerdán közölte az MTI-vel, hogy az internetről szóló nemzeti konzultáció kiemelt médiapartnere lett a közszolgálati média.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Ne dőljön be ennek a sunyi baromságnak senki, a mai napig nem lehet tudni, hogy a korábbi "nemzeti konzultációk" eredményeiből mennyi valósult meg a közakarat javára és mennyi a megszokott orbáni egyszemélyi döntés !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
Konzultáció???
Talán inkább konzílium a haldokló költségvetés feje felett,hogy milyen újabb sarcolással lehetne még "segíteni" a betegen.
eszegfu
O.V. szerint "választ kell kapnunk...az interneten keletkező hatalmas extraprofit hova lesz?" Már most kipipálhatjuk: igy, vagy ugy lesz netadó. Minden alkalmat megragadnak, hogy fejreállitva bennünket, az utolsó fillért is kirázzák a gatyánkból! Én ezt velük szeretném megtenni.
sentinel216
Vajon meddig fog működni cenzúra nélkül? Tompikánál mikor csapja ki a biztosítékot, ha nem csak ő mocskolódhat?
m.macskosz
De most komolyan!
Több mint két hónap telt el a netadó elleni tüntetés óta, azóta sem sikerült felfogniuk, hogy az emberek (több tízezren!) nem vevők az újabb adójukra, bárhogy magyarázza is annak célját és bárhogy nevezi is?!
Toby
Ne dőljön be ennek a sunyi baromságnak senki, a mai napig nem lehet tudni, hogy a korábbi "nemzeti konzultációk" eredményeiből mennyi valósult meg a közakarat javára és mennyi a megszokott orbáni egyszemélyi döntés !
papa.49
A ,,fürtöske,, csak hülyíti a jó népet, aki nem helyesel ki lesz baxarintva, oszt. jónapot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.