Az útdíj által érintett városok vezetői továbbra is tiltakoznak, miközben a kormány képviselői beismerték, hogy maradtak hiányosságok, ezért hamarosan néhány téren változhat az útdíjrendszer. A január elsején bevezetett új útdíjrendszer nem csak azért váltotta ki az autósok nemtetszését, mert mindössze néhány nap maradt a változások megismerésére és az ahhoz való alkalmazkodásra, hanem azért is, mert néhány kivételtől eltekintve mostantól az összes gyorsforgalmi útszakasz fizetőssé vált a személyautók számára, ami igazságtalannak tűnő helyzeteket is teremtett. A nagyvárosokat tehermentesítő elkerülő utak, két dunai híd és a ferihegyi repülőtérre vezető út is díjköteles lett az idei évben, és bár az eddigi időalapú helyett a megyénként is megvásárolható matrica az ingázóknak könnyebbséget jelent, azoknak az autósoknak többet kell fizetniük, akik eddig ingyenesen használták a fenti útszakaszokat.

Forrás: auto2.hu
Feltöltő: carpage
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

carpage
Kérdés, hogy aki eddig azért vett egy vagy több matricát, mert egy út fizetőssé vált, visszakapja-e az árát, mint a miskolci elkerülő esetében?
Linna
Ha így folytatják, még sajnálni fogom azt a szerencsétlen Orbánt! Ennyi hülyeséget összehordani, ennyire hozzá nem értőként eldönteni szinte óráról órára fontos dolgokat! Ezek csak a mérhetetlen gőgöt, és azzal együtt azt mutatják, hogy még arra sincs esze, hogy észrevegye, hogy sorban állítja ki magáról az észbeli hiányosságokról szóló bizonyítványokat. Egy tizenéves gyerek megmondaná, mekkora marhaságokat csinálnak ész nélkül! De hogy egyetlen szakembert sem kérdeznek meg...!
Ha alkalmazták azt a csudaügyes fiatalembert, aki Budapest közlekedését is gatyába rázta, akkor most miért nem őrá bízták ennek a megoldását??
Megáll az eszem!! Sok sötétagyú, Orbánnal az élen!!
Nagy pofával hirdetni, hogy azonnali hatállyal életbe lép a matricás rendelet, most meg magyarázni, mikor rájött, hogy milyen hülye volt, hogy az nem is úgy van, persze mi vagyunk az ostobák, félreértelmezzük, ez csak kísérleti időszak...
Na! Vajon mennyi probléma lesz még a "kísérleti" időszak után is?
Már nem is azon háborgok, hogy lassan a levegőért is fizetni kell, hanem azon, hogy ilyen buta, semmihez sem értő vezető(i)nk van(nak)!! Ez nagyon szomorú!
És akkor most még jönnek a napelemekkel! Hát normálisak ezek??! Nagyon kibuktam!
kamazuka
Azt írja,hogy jogszabály kimondja,hogy minden autópálya,és autóút díjköteles.
Megoldás.
A városokat elkerülő útszakaszokat vissza kell minősíteni és mint tehermentesítő útszakaszként kell nyílvántartani.
Toby
Beismerték ? A fenét ismerték be, maga a főpatkány a napokban próbaüzemről gügyögött, de próbaüzemről rajta kívül senki nem szólt, ergo: a megrögzött hazudozó hozta a formáját ! És persze befostak a széles tiltakozások nyomán !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.