Jávor Benedek betekintést kér a titkossá nyilvánított paksi megvalósítási megállapodásokba, és eljárást kezdeményez a vélhetően szabálytalan titkosítás miatt az adatvédelmi hatóságnál.

A Párbeszéd Magyarországért európai parlamenti képviselője pénteki közleményében hangsúlyozta, nem titkosítható 4000 milliárd forint elköltése, az adófizetőknek az évszázad legnagyobb állami beruházásánál jogukban áll tudni, mire költik az adóforintjaikat, és mit kapnak majd a pénzükért.

Jávor emlékeztetett arra, hogy a tervezett paksi bővítés részletei az év vége előtt sebtében megkötött három megvalósítási megállapodásban lapulnak, ezeket azonban az Orbán-kormány 15 évre titkosította.

"A titkosítás nem történhetett meg szabályosan, hiszen az atomerőmű ügyeiben született bírósági ítéletek sokasága tartalmazza, hogy a Paks II.  közfeladatot ellátó cég, amely közpénzekkel és közjavakkal gazdálkodik, így a szerződései – a személyes adatok kivételével – közérdekű adatnak tekintendőek" – jelentette ki a politikus.

Jávor Benedek azt kéri Péterfalvi Attilától, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökétől, hogy a hatóság kezdjen titokfelügyeleti eljárást, tisztázva, indokolt és törvényes volt-e a titkosítás.

Az LMP-s Szél Bernadett csütörtökön közölte, a NAIH-hoz fordul, azt kérve, vizsgálják felül a paksi bővítés szerződéseinek titkosítását, mert arról az ellenzéki párt szerint törvényesen nem rendelkezhettek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Csak nagy kitartast es rengeteg erot kivanok Neki ehhez a remenytelen kereshez...:o(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.