Több cikluson át kapott havi 300 ezer forintos fizetést a belvárosi önkormányzattól az ingatlanügyek megszakértéséért Rubovszky György – írja az Index.

A kereszténydemokrata politikus a Belváros-Lipótváros Önkormányzat tulajdonosi és elidegenítési bizottságának dolgozott külsős jogászként.  Ennek ellenére tavaly vállalkozott volna arra, hogy átvilágítsa a kerület akkori polgármestere, Rogán Antal vagyonosodását.

Az Index azt írja, a közpénzből fizetett szakértősködés azért maradt sokáig rejtve, mert a képviselő a kerülettől kapott jövedelmét külön tételként soha nem tüntette fel a parlamenti vagyonnyilatkozataiban.

Rubovszky állítja, hogy az első szakértői felkérését és a Város FM Kft. az első megrendeléseit még a Steiner Pál által fémjelzett szocialista kerületvezetéstől kapta.

A képviselő elmondta, szerinte ezért alaptalanok az őt ért támadások, és ezért nem összeférhetetlen, hogy a 2014-es országgyűlési választás előtt, akkor még a parlament mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság elnökeként elvállalta volna, hogy lefolytassa az ellenzék által kért vagyonosodási vizsgálatot Rogán Antal ellen – olvasható a lap cikkében.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mekkelek
@rakoczi: Erkölcs??? Ezeknek??? Csak a harácsolás, sarcolás...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
A sunyi keresztény és a korrupt demokrata egy szarkupacba gyűrve !
KERKA
Röhej. Előre borítékolható a vizsgálat eredménye. Ilyen esetben nincs összeférhetetlenségi izé?
evacica
Ha ha ha kecskére bíznák a káposztát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.