A Die Welt című konzervatív német lap a Fidesz vezetői közti viszonyról közölt elemzést pénteki számában. Boris Kálnoky Trónörökösök harca a hatalomért Magyarországon című írásának bevezetőjében kiemelte, hogy "diszharmónia" alakult ki a kormányzó pártban, "az ősfideszeseknek elegük van a fiatal törtetőkből".

A szerző ismertette egyebek közt Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek az "urizálást" elutasító megszólalását, Lázár János erre tett megjegyzését, valamint Kövér László reagálását a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésére, amellyel kapcsolatban úgy vélte, hogy a házelnök "nem is nyilatkozhatott volna leereszkedőbben és megsemmisítőbben a trónörökösről".

Boris Kálnoky hozzátette, hogy a nyilvánosságban kibontakozott vita a Fidesz önazonossága, identitása körül zajló "láthatatlan küzdelem" jele. Kiemelte, hogy "számos őskonzervatív valóban torkig van" Lázár Jánossal, Szijjártó Péter külügyminiszterrel, Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral, "bizonyos mértékig" Rogán Antal frakcióvezetővel és "mindenekelőtt" Habony Árpáddal, akik szerintük "gyakran arrogánsan fellépő törtetők", és esetenként már "külső megjelenésükkel is irritálják a derék öreg veteránok gárdáját".

Úgy vélte, a Fidesznek, amely egykor azért lépett fel, hogy megvédje a polgárokat az "újgazdag politikusok" túlkapásaitól, kilengéseitől, "aggódnia kell az identitása miatt", mert az olyan politikusok, mint Lázár és barátai hozzájárulnak ennek az arculatnak a sérüléséhez. Hozzátette, hogy a népszerűségi mutatók romlása miatt "belső ellenállás" keletkezik a pártban, s ez a konfliktus "az urizáló fiatal trónörökösök és a tapasztalt úriemberek küzdelme".

A cikk egy rövidebb változata Orbán Viktor fennhéjázó trónörökösei címmel jelent meg a Die Welt online kiadásában.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A (budi,fülke)forradalom is felfalja a gyermekeit, sajna nem elég gyorsan!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@m.macskosz: Ne az én lapomon a saját lapodon a fejrészben, jobboldalon felül...
m.macskosz
@papa.49: Hébe-hóba én is szoktam cikket beküldeni. Ettől azonban még nem kellene megszűnnie egy másiknak, főleg, ha már azt többen is kommentelték.
papa.49
@m.macskosz: Ebben teljesen igazad van, de tudod a a módi az (Isten) a véleményünk felett, ezért van hogy én is megpróbálom moderálni magam, mert ha leírnám egy,egy témáról azt amit gondolok kitiltanának biztos...
m.macskosz
@papa.49: Ha a moderátor nem is, de egy-két kommentelő előszeretettel jelentget...
Szóval, tényleg nem árt a finom fogalmazás. :)
nyanya001
Akkor anyátokból is elegetek van ?
A Fidesz sajtócsapatai még javában harcban álltak, és erre tessék, L. Simon bejelenti: a kormány úgy szereti a gyülekezési szabadságot, mint a saját édesanyját, soha eszébe nem jutna ahhoz a törvényhez hozzányúlni.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.