Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pénteken közölte, leváltják a tankönyvellátásért felelős Kello ügyvezető igazgatóját.

Noha az EMMI folyamatosan tagadta, hogy  gondok lennének a tankönyvellátással, valami mégsem stimmelhetett, ugyanis legfrissebb közleményük szerint új igazgatót kap a Kello kft. "A tankönyvellátással kapcsolatos folyamatok elmúlt időszakának értékelését követően változtatás történt a Kello vezetésében. Január 15-i hatállyal ezért a tankönyvellátásért felelős Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatói feladatát Arany László Tamás helyett Tőczik Zsolt látja el.

Tőczik Zsolt korábban 13 éven át dolgozott a  Procter & Gamble-nél Budapesten, Belgiumban és Angliában. 2005-től a Fonyódi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója volt, 2007-től pedig az Expressz csoportot vezette.

Az államtitkárság külön kiemelte: mindent megtesz annak érdekében, hogy a tanulók időben megkaphassák tankönyveiket, egyrészt a vonatkozó jogszabályok módosításával és az eljárások további racionalizálásával, másrészt a feladatok végrehajtásának szigorúbb felügyeletével.

Az idei tanávben az őszi szünet kezdete előtt még 15 ezer tankönyv hiányzott az iskolákból. A legtöbb helyen fénymásolással oldották meg a problémát, vagy a diákok egymás könyvét fotózták telefonnal.


1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A pénzt értelemszerűen még augusztusban beszedték, tankönyv, meg nuku!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.