Február elejétől 13 veszteséges üzletét építi le a magyarországi Tesco áruházlánc. Az év további részében újabb bezárások jöhetnek – értesült a Magyar Nemzet.

Rövid időn belül tizenhárom olyan, főként vidéki áruházat zárhatnak be, amelyek működtetése eddig veszteséget hozott a brit anyavállalatú multicégnek. A magyarországi Tesco belső köreiből kiszivárgott információink szerint az eredmények függvényében további bezárások is lehetnek idén - írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint ezt a Tesco Global Áruházak Zrt. vezetői a napokban közölték a hazánkban 222 egységet működtető lánc régiós vezetőivel. A bezárásra ítélt üzletek jellemzően bérleményben működnek, így a cégnek nem kell a költségcsökkentő lépéssel addig várnia, amíg új vevő akad.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha szamolunk, akkor kb. ezt lathatjuk: en egy TESCO-nal sokkal kisebb uzletben dolgozom, 14 penztarunk van, ebbol csak 8 nagypenztar, 2 expressz es 4 onkiszolgalo. Van minden olyan osztalyunk, mint a TESCO-nak: hentes, delikatesz, pekseg melyhutott aru, zoldseg-gyumolcs, iparcikk reszleg, lottozo-coffee shop... Mi 148 fovel dolgozunk, napi 13 oras nyitvatartassal, mindenki a nemzetileg elfogadott minimalberen, tulora, egyeb juttatas nincs. Ha ezt a letszamot megszorozzuk 13-mal (+ 3 vezeto van nalunk, a tulajdonost is beleszamitva), akkor 151 x 13 = 2563 munkasnak nagyon gyorsan felmondanak, a nyugati munkaadok ugyanis egy percig sem termelnek veszteseget, meg ha orban erre szeretne kenyszeriteni, akkor sem.

Vagyis vezirunk valoban nem hagyja az ut szelen egy magyar honfitarsat sem, hanem rogton jo nagy szamban az arokba loki oket, hogy ott pusztuljanak el...

Ez csak a fizikai, kezzelfoghato eredmenye lesz a mi aldott kormanyunk jol atgondolt tevekenysegenek, viszont amit rolunk a kulfoldi befektetok fognak hallani a TESCO-tol, az a teljes moralis leepules, Magyarorszag ingovanyba sullyesztese lesz, es ebbol a mocsarbol egyenlore SENKI nem fogja tudni kivezetni az orszagot, barki is keruljon orban utan az ures (de inkabb minuszos) allamkassza elere.

Mert itt mar regen nem elvekrol es lehetosegekrol van szo, meg orszagimazsrol, hanem arrol, hogy a magyarok hozzajarulasaval az orrunk elott kiloptak az allamkincstarat, es szepen attettek maganzsebekbe, zavaros vallalkozasokba, offshore cegekbe, tozsdepapirokba, fedezetnelkuli allamkotvenyekbe, vagy csak egyszeruen kulfoldi bankokba, ahol szerencsetlen magyarok adoforintjai kamatoznak ennek a rablobandanak.
Zsigmond kiralyunk a penzhigitassal ipari tanulo sem lehetne egy szijjaspetya, rogantonyo mellett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@orogordog: Ezt most nem értem. Én azokért aggódom, akiknek oda lesz a munkájuk. Miért, te kikre gondoltál? A haverokon kívül kik járnak jól?
karma1
@Desischado: Ilyen zagyva mondatokat mar reg olvastam ezen az oldalon, dehat mindig jonnek uj feltorekvok...:o))) De ahogy latom, sajatmagat fogja kigolyozni a minosithetetlen stilustalansagaval...
lajospapa
Oda se nézzen az aki a Tesco-t, vagy más nagy multi céget rablónak tart. Akár így van akár nem LESZ HELYETTE MÁSIK! Általában nagyobb rabló. Ha egyedül marad még nagyobb.
karma1
@gulyasgyula: Latszik, kedves gulyasgyula, hogy halvanylila segedfogalma sincs arrol, hogy hogy mukodik a "beszallitas" egy bevasarlokozpontba, NEM CSAK a TESCO-ba, hanem MINDEN nagyobb kozertbe.

A TESCO-rol beszelunk, tehat a TESCO egyenkent kot mindenkivel arubeszerzesi szerzodeseket, amiben nagyon szigoruan le vannak fektetve A 2 FEL KOZOTTI viszonyok, vagyis megegyeznek abban, hogy az arut milyen minosegben, mennyisegben, es hogy hova fogjak elhelyezni az uzleten belul, milyen modon es mikor ad az arujabol arengedmenyt, mi tortenjek a visszaruval, a gongyoleggel, valamint hogy milyen idokozokben tortenjen a szallitas, es azt is. hogy ki pakolja ki az arut a polcokra. (Sok beszallito alkalmaz sajat ugynokoket, akik felelnek a kipakolasert, es figyelik az au fogyasat is.
Az egyhonapos (30 napos) fizetesi hataridok mindenhol a vilagon szokvanyosak, ez nem magyar talalmany, meg csak nem is europai. Amikor egy supermarket tobb szaz beszallitoval dolgozik, nem fog 1-2 lada aruert azonnal fizetni, mert az csak kaoszhoz vezetne, es megnovelne az amugy is nagy adminisztraciot az uzletekben.

Amit allitottam fentebb, az nemcsak az elelmiszerre, de altalaban a kereskedelemben mindenhol igy mukodik. Sok nagy uzlet, aki nem latja biztositottnak a beszallitott aru eladasat, azok csak bizomanyosi szerzodest kotnek a termelovel, vagyis megigerik, hogy kirakjak az arut, de addig nem fizetnek, amig az arut el nem adjak. (Ez a ket allitas sajat uzleti tapasztalatombol van, ).
mate03
@Horizont: Az üzemi tanácsot kihagytad!
m.macskosz
@omerta: Regisztráltál egy teljes hozzászólás erejéig? Gratulálok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.