Magyarországot ma nem a bevándorlóktól, hanem egy rossz politikától kell megvédeni, ilyen például a keleti nyitásé – közölte az MLP elnöke szombaton.

Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője részvétét fejezte ki a támadás áldozatai és a francia nép felé, azt mondta, hogy a szörnyű terrorcselekményre nincs mentség.

A történtek magyar vonatkozására áttérve arról beszélt, hogy az MLP nem tartja helyesnek az Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a Jobbik által az ügyben megfogalmazottakat. "Magyarországot nem az ide érkező, különböző nációjú és hátterű emberek sodorhatják politikai és gazdasági válságba, hanem az a rövidlátó és ostoba politika, amelyik Oroszországhoz és a keleti államokhoz köt minket. Mindenütt lehetnek gonosz gazemberek, de a terroristák vallása a terrorizmus" – mondta Fodor Gábor, hozzátéve: évtizedekkel ezelőtt léteztek katolikus, protestáns és maoista terrorszervezetek is, ahogy ma vannak iszlamista, dzsihadista ilyen szervezetek, ezek kialakulásához viszont vallási és politikai szélsőség vezet.

A politikus abszurdnak nevezte, hogy az ügyben megszólalt a halálbüntetés visszaállítását követelő Jobbik, az a szélsőjobboldali párt, amelyik Magyarországon az antiszemitizmust képviseli, azt az antiszemitizmust, ami a terroristák sajátja volt most Párizsban.

Fodor Gábor kijelentette, nagy figyelmet kell fordítani a rendőrség és a terrorelhárítás tagjainak megfelelő kiképzésére, de a szabadságot, a szólásszabadságot nem szabad korlátozni.

Közölte továbbá, vizsgálatot igényel az együttélés kérdése, mert nem lehet kimondani, hogy a francia társadalomba harmonikusan beilleszkedtek volna azok, akik vagy akiknek az ősei évekkel, évtizedekkel esetleg évszázadokkal ezelőtt érkeztek más kultúrákból. Magyarországon is vannak olyan népcsoportok, amelyek nehezebben tudnak beilleszkedni a magyar társadalomba, erre a problémára viszont nem az elzárkózás a megoldás, hanem egy befogadó társadalom – mondta a Liberálisok elnöke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.