A Demokratikus Koalíció (DK) népszavazási kérelmet nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz (NVB) szombaton annak érdekében, hogy megszüntessék az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló rendeletet – jelentette be budapesti sajtótájékoztatóján a párt elnökségi tagja.

Varju László azt mondta, a DK nem fogja eltűrni, hogy a kormány az emberek magánéletébe beleszóljon és egy-egy ilyen döntésével több mint harmincezer dolgozó állását tegye kockára. Ezért "Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiskereskedelmi üzletek vasárnap is nyitva tarthassanak?" címmel nyújtottak be népszavazási kérdést – közölte.

A DK a kérelem elfogadása után minden politikai érdekképviseleti szervezet és magánember közreműködésére számít – tette hozzá a független képviselő, jelezve: bíznak abban, hogy a megfogalmazás elég egyértelmű ahhoz, hogy azt az NVB jóváhagyja.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Igen ! Legyen népszavazás. Most már sók, hogy helyezünk döntenek, hogy mikor, mit csináljunk. Ez így már rég nem szabad ország. És én szeretnék szabad országban élni, nevelni az unokákat, akik békében élhetnek majd.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.