Ugyan, ez könnyű: a Rogán Antal vezette ingatlanbalek önkormányzat egy újabb rejtélye. Az LMP blogja hívta fel a figyelmet, hogy 430 millió forintért árulják most a piacon - felújítás után - azt az ingatlant, amelyet Rogán irányítása alatt 51,5 millióért adott el a Belváros egy kft.-nek, amely még csak nem is volt korábban a bérlője az üzlethelységnek.

A Sas utca 17. szám alatti, 310 négyzetméteres üzlethelyiséget a CBA bérelte 2007-től, pontosabban a Lázár és Társai Kft. – olvasható a blogban. A képviselőtestület 2011. december 8-án dönt az eladásáról. Az elővásárlásra értelemszerűen a Lázár és Fia kft., (azóta CBA L. és F. kft) lett volna jogosult. Az értékbecslés az ingatlan értékét 73.642.600 ft-ban határozta meg, így, mivel a bérlőnek egy Belvárosi rendelet alapján 30%-os kedvezmény jár, a vételár 51.549.820 forint lett.

Az ingatlannyilvántartásba azonban már nem a Lázár és Fia kft. kerül bejegyzésre, hanem 2011. december 2-án alapított projektcég, a Sas utca 17 kft. Vagyis kb. egy héttel azelőtt, hogy az üzlethelyiséget eladásra jelölte volna ki az önkormányzat.

A két helyrajzi számon szereplő ingatlanokra a megszerzést követően azonnal 2x40 millió forint jelzálogot jegyeztettek be 2012. július 3-án, "tehát már ekkor egy szőrös szívű pénzintézet is jóval többre értékelte az ingatlant", mint 51 millió, írja a blog.

2014 végén az ingatlan borbárrá alakítva jelent meg az ingatlanpiacon. Vételára átszámítva immár kb. 430 millió forint, vagyis (a felújítás költségeit nem számolva) több, mint nyolcszoros haszonnal adhat túl az egykori önkormányzati vagyonon a "jó üzleti érzékkel rendelkező" új tulajdonos.

93 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
A nemzet parasztgyereke 4 év alatt 200 belvárosi ingatlant mutyizott el. Nem kell csodálkozni ha hetente egy újról hallunk.
Várom, hogy 2006 forradalmárai az utcákon, tereken, székház-ostromokkal, törve-zúzva, fosztogatva buktassák meg kormányukat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@verőce21: A mutyi a téma, nézz csak rá a cikk címére!
S ez csak egy ház a 200-ból amit a parasztgyerek 4 év alatt elmutyizott. Tisztességes országban, ahol nem a maffia irányít minden állami szervet, ott már novemberben bilincsben vitték volna el a nemzet parasztgyerekét.
Úgy látom Juhász nem lankad, házon belül gyűjti a bizonyítékokat, s előbb utóbb a parasztgyerek szűk cellába költözhet.
verőce21
@F_Viktor: (00:11) Na álmodjál még szépeket. Jó éjszakát! :)
JAJMÁR
@verőce21: 23:48 Nem érdemes ebbe az ügybe ennyi energiát fektetned, ez "veszett fejsze nyele!" Egyébként 51 mill. adták el, 127 mill. újították fel, - ezt olvastam valahol - és 430 mill. árulják ! (Minimum 100 millióval adták olcsóbban.) Az eladó a bevétel után adózik, a vevő illetéket fizet, és százalékosan.
Az így számított haszon 242 millió, a felújítási költségek levonása után, - és ezután adózik az eladó, de tudjuk, hogy vannak azok a vastagon fogó tollak amikor arra van szükség- . Nincs ezen mit szépíteni.
A fodrászok nagyon beleléphettek egyszer a lelkivilágodba, mert rendszerint őket hozod ellentétpéldának :-, de nem mindegyiket hívják Hajas-nak ! Az én külvárosi fodrászom 3e Ft-ért levágja, beszárítja a hajamat, ez kb. 3/4 óra ! Napi 8 óra alatt kb. 24e Ft-ot keres, - de tudom, hogy nem, mert ritkán van ennyi vendég, van olyan nap, hogy kettő. Ebből az összegből fizet bérleti díjat, veszi meg a vegyszereket, eszközöket fizet rezsit, és adózik. Nem kell őket irigyelni, mert ők megdolgoznak érte ! (Tudom, hogy Bp.-en ez a szolgáltatás legalább a duplája, de akkor is.)
verőce21
@JAJMÁR: (10:27) (Akkor nagyon igénytelen nő vagy, itt falun 8000-nél olcsóbban sosem úszta még meg a nejem, pedig az olcsóbbat választja. Általában mások 10-11 ezret fizetnek egy "fodrászolásért". És azok még hetente is járnak!)

Az ingatlanügyletet pedig Te is "Móriczka-matekkal" számolod. Hidd el nekem, úgy van ahogy leírtam.
JAJMÁR
@verőce21: 10:50 Igen, tudom, hogy errefelé olcsóbb a fodrász, a mosás,vágás,szárítás - borravalóval együtt - ennyibe kerül .Dauer szóba sem jöhet, nem csináltatok olyat hajammal, ami árt neki. (Miért, aki sokat fizet egy szolgáltatásért az igényes? Hát, hajrá szolgáltatók ! :-D)
Az ingatlanügyben kénytelen lesz a nyomozóhatóság intézkedni, és a végén kiderül, kinek milyen a matekja !
verőce21
@JAJMÁR: (11:04) És sorban állanak náluk, csak bejelentkezésre fogadnak. Olyan, hogy csak beesel az utcáról, kinéznek.
Nem lesz itt semmilyen "nyomozóhatóság", ha lenne megállapítaná amit leírtam.

(Fentit csak azért írtad, hogy Tied legyen az utolsó szó, azt nagyon szereted.) :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.