Az LMP, az Együtt és a PM is tiltakozik a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíj ellen.

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség a honlapján tette közzé, hogy 2015. január 1-ét követően minden napelem után kilónként 114 forint környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni, ami – számításaik szerint – mintegy 2000-2500 forintos modulonkénti áremelést jelent. Közleményük szerint ez azért is érthetetlen, mert a napelemek fő összetevői mind újrahasznosíthatóak.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke erre reagálva közölte, elfogadhatatlan számukra, hogy az Orbán-kormány környezetvédelmi adóval akarja drágítani a környezetkímélő napelemeket. Bejelentette, hogy törvénymódosító-javaslatot nyújtanak be a jogszabály megváltoztatásáért, a köztársasági elnököt pedig arra kérik, hogy valóban tegyen a környezetvédelemért, és akadályozza meg a napelemek megadóztatását.

Pápa Levente, az Együtt – A Korszakváltók Pártja gazdaságpolitikusa közleményében arra szólította fel Áder János köztársasági elnököt, hogy az általa idén létrehozott Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság akadályozza meg a napelemek termékdíjjal sújtását. Az ellenzéki párt elnökségi tagja ostobaságnak nevezte az új sarc kivetését.

Szabó Rebeka, a PM elnökségi tagja az Orbán-kormány egyik legsötétebb ötletének nevezte a napelemekre kivetett termékdíjat. A PM írásbeli kérdést tesz föl az érintett minisztereknek, hogy megtudja, mi az oka a környezetvédelem megadóztatásának, és mit kívánnak tenni a nyilvánvalóan elhibázott szabályozás korrekciója érdekében – közölte, továbbá felhívta a figyelmet, hogy a napelemek után kétszer annyi környezetvédelmi termékdíjat kell majd fizetni, mint a súlyosan környezetszennyező savas akkumulátorokért.

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Csizmás Kond: 14:26
Talán üdvözölni kellene minden egyes új adó bevezetését ?
A kormány ötletszerűen kitalált és bevezetett elvonásai, adó miatt helyzet már kezd tragikomikussá válni.
Megpróbálták már ezek külső szemlélő nézőpontjából értékelni tevékenységüket ?
Biztos, hogy nem mert ha megtették volna szégyenükben elbujdokolnának a pusztába, mint annak idején Rózsa Sándor. Boccs. rossz a hasonlat. Rózsa Sándor segítette a szegényeket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Kíváncsi leszek, hogy a nagy környezetvédő Áder mit lép az ügyben.
human
Valakitől azt hallottam, hogy a már felszerelt napelemekre is vonatkozik az adó. Remélem, hogy csak ő értette félre az új adót.
Csizmás Kond
@Linna: Ha nem nyomsz egy választ erre akkor nem biztos mindent észreveszek...szóval melegvizet mindkettő tud csinálni de direkt csak a kollektoros de azt is jobb ha másodlagos hőcserélővel szereled fel mert akkor télen is használható, különben elfagy.
Méretre a kollektor sokkal több energiát képes átváltani mint a fényelemes.pl egy két négyzetméteres vörösrézcsüves kollektor képes kb 500 liter vizet 70 fokon tartania míg egy ugyanekkora elem ami áramot fejleszt csak kb 80 voltot termel .
papa.49
@Boszi27: Nem ,,csalatkoztam,, a ,,nagy manipulátorban,, mindig is ilyen kétszínű xarházinak gondoltam...
papa.49
@human: Még nem tudhatja mit fog válaszolni a kÁder Jankó, még nem ért haza a segg amelyik a tudnivalókat közli vele...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.