Szent István intelmeit tette közzé Twitter-oldalán André Goodfriend, az amerikai nagykövetség budapesti ügyvivője hétfőn.

Goodfriend Twitter-oldalára posztolta, hogy ebéd közben sok más mellett Szent István Intelmeiről beszéltek – például arról, amelyik a sokféleséget dicsérte.

"A telepesek különböző országokból jönnek, tehát különböző nyelvet és szokásokat, különféle tudományt és fegyvereket hoznak magukkal, melyek mind a királyi udvart díszítik és teszik naggyá, egyben elrettentik némely idegenek arcátlanságát. Egynyelvű és egyszokású királyság gyönge és törékeny" – írta az államalapító.

Igaz, az ügyvivő konkrétan nem tért ki rá, de szinte biztos, hogy a Twitter-üzenet reakció Orbán vasárnapi szavaira. A miniszterelnök azt mondta, szerinte a gazdasági bevándorlás rossz, ezért a hazájukat gazdasági okokból otthagyóknak Magyarország nem tud menedéket nyújtani.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
Ebből csak az következik, hogy OV vagy nem ismeri a magyar történelmet - csak Szent István koronáját - vagy lesajnálja!
Mindenesetre: A. Goodfriend magáénak vallja Szent István tanait,
OV meg magának követeli Szent István javait!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@bencemacska: Orbán sokat tanulhatna Goodfriendtől, és az se ártana, ha a beszédírói és ő maga is többet foglalkozna a magyar történelmemmel, s talán kevesebb butaság hagyná el a száját, a ritkábban válna nevetség tárgyává.
mate03
@izo: Tudod barátom nem Amerika üzent hadat Magyarországnak,hanem fordítva! Ahogy minden háborúban szokás! Jaj j a legyőzötteknek!Annak örülj hogy nem a nácik vitték el,mert akkor kereshetnénk!
picike
@Desischado: menj oda ki és ott élj köztük és ott próbálj ugrálni igy te is mindennek van határa tudod
jancsik68
@izo: A koronát nem az amcsik rabolták el,hanem a fasiszta nyilas banda akartam kilopni az országból,hogy idővel Szállasit megkoronázzák!
jancsik68
Szerintem a pénzért vett állampolgárság is bevándorlás.
simmering73
@izo: Tanulj tinó...
"A Szent Koronát a II. világháború végén, 1945-ben menekítették ki az országból a Magyar Királyi Koronaőrök. Erre azért volt szükség, mert el akarták kerülni, hogy a magyar államiság első számú jelképe akár a németek, akár a szovjetek zsákmányául essen. Az ereklyét végül nem sikerült megőrizni: Pajtás Ernő ezredes, a koronaőrök parancsnoka 1945. július 27-én átadta azt az amerikaiaknak, ahonnan egy augsburgi kitérővel a 7. amerikai hadsereg főbázisára, Heidelbergbe, majd Wiesbadenbe, a műkincsgyűjtő központjukba vitték.A következő állomás Frankfurt volt 1949-ben, konkrétan a Deutsche Bank egyik fiókja, majd 1951-ben az amerikai hadsereg európai főparancsnokságára szállították a kegytárgyat. A Szent Korona ezt követően került át az amerikai kontinensre, Fort Knoxba, ahol aztán egészen 1978-ig őrizték."
www.honvedelem.hu/cikk/41793

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.