A kormányzat ugye március közepével a vasárnapi zárva tartás mellett a nagy áruházláncok élelmiszer-házhozszállítását is megszüntette.

A Blikk szerint azonban maradtak olyan kiskapuk, amiket ki lehet használni. "Az éttermem eddig is több kocsival vitte ki a menüket. Miért ne szállíthatnánk a közelben lévő kisboltból – amelyik nyitva lehet – tejet, kenyeret vasárnaponként?" – mondta Gaál Géza az egyik panzió igazgatója.

"Azt sem tartom kizártnak, hogy a multik is beszállhatnak. Ami megrendelést kapnak vasárnapra a hét többi napján, azt egyszerűen átadják a szerződő kisüzletnek, mi meg szépen kiszállítjuk" – tette hozzá a cégvezető.

Kamarás Péter jogász szerint ebben kockázat nincs, ami fontos, hogy olyan üzlettel kell szerződni, amelynek a vasárnapi nyitva tartása mindenben megfelel a törvényi előírásoknak.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m.macskosz
"Miért ne szállíthatnánk a közelben lévő kisboltból – amelyik nyitva lehet – tejet, kenyeret vasárnaponként?" Szállíthattok, azoknak, akiknek nem számít, hogy mennyibe kerül a tej és a kenyér. Nyilván nem jótékonykodásból szállítanátok, tehát jóval többe kerülne a vevőnek a vasárnapi "vásárlás". Szóval Kőbányán, Csepelen és Pesterzsébeten azért előbb mérjétek fel az igényeket...! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Szomorú, hogy kiskapukat kell keresni a túléléshez! Mi lesz még itt ebben a szerencsétlen országban! És meddig még?!
Tekla
Mire fel ez a nagy hajcihő. Hozzánk még hétköznap sem szállitanak ki. Sőt a faluban 3.-éve még a kocsma is tönkre ment nem csak a bolt zárt be. Akinek most az alkoholizmus jut eszébe. A kocsma egy közösségi tér a falusi ember "előre megy ", aztán megbeszéli kéne segítség behordani a szénát, levágni egy disznót ,most mert kell. Stb... Meg tudja kinek van eladó kukoricája , mit vetnek mások a héten. Mikor lesz bál, foci.
mate03
@keresztapa: Azzal az alaptörvénnyel, amit már ezerszer módosítottak? Pedig állítólag beton szilárd alapokon nyugszik!
keresztapa
@mate03: Mondja az akinek munkaeszköz a kezébe még véletlenül sem került, élet tapasztalata meg az iskola padban fejeződött be, elméleti tudását, az élettapasztalat többségét felül írja.
Boszi27
@keresztapa: Kihagytad az első, alapvetően fontos dolgot!: SZAKMAILAG (tehát nem politikailag) indokolt, hatástanulmányokkal alátámasztott törvényjavaslatokat kellene előterjeszteni, elegendő időt hagyni arra, hogy a képviselők tanulmányozhassák mielőtt megszavazzák.Úgy elfogadni, hogy kiskapuk lehetőleg ne maradjanak. A gránit-szilárd Alaptörvényt nem a törvényekhez igazítani, hanem fordítva!
Boszi27
@keresztapa: Nem ismerem @mate3-at, sztem te sem. Az élettapasztalat szerzése élethosszig tart, nem fejeződik be senkinél az iskolapadban. Az elmélet a gyakorlatot megalapozza. Egyébként is a tudás hatalom: nyugi, lehet hogy ebben te ártatlan vagy! :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.