"Nem igaz, hogy az akkori magyar vezetők koncként dobták oda a magyar katonákat, mivel az akkor itthon rendelkezésre álló legjobb fegyverzettel látták el őket. " A Don-kanyarban harcoló magyar honvédeket győztesként várták haza - jelentette ki Orosz Zoltán vezérkarifőnök-helyettes hétfőn Budapesten, a doni áttörés 72. évfordulóján rendezett megemlékezésen. Kiemelte: a történészek feladata, hogy tárják fel mindazt, amit a második világháborúban harcoló 2. magyar hadseregről tudni lehet, és oszlassák el az elmúlt évtizedek félremagyarázásait. Utóbbiak közül kiemelte: nem igaz, hogy az akkori magyar vezetők "koncként" dobták oda a magyar katonákat, mivel az akkor itthon rendelkezésre álló legjobb fegyverzettel látták el őket. Ezzel együtt az orosz és a német katonákhoz képest hiányos felszerelésben, többszörös túlerővel szemben, fagyban, embertelen körülmények között "meglepően sokáig" tudták tartani magukat a magyar katonák - hangsúlyozta a vezérkarifőnök-helyettes...

Forrás: ma.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Akik a háborúban harcoltak hősök voltak. Oda küldték őket és állták a sarat a rendkívül nehéz körülmények közt.
Amit viszont ez az ember mond nem történelem hamisítás? Ez nem a Horthy kultusz építése bármi áron? Nem érzik azt, hogy háborús hősöket használnak ki politikai haszonszerzésből? Nem lehet, hogy Horthynak is Orbánhoz hasonlóan már elvesztette a realitás érzéket és embereket küldött feleslegesen a halálba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.