Év közben zárnak be iskolát Szegeden, a szakiskolások sorsa egylőre bizonytalan.

Ilyenre még nem volt példa: év közben kell iskolát bezárni Szeged városában. A Rogers Gimnázium szülői értekezletén a hát elején jelentették be: nincs tovább, a Magyar Államkincstártól október óta nem kapnak pénzt, a fenntartó azóta küzd – számolt be a Délmagyar szerdán.

A négy gimnáziumi osztályt az Eötvös Gimnázium veszi át, a szakiskolások azonban sehova nem tudnak menni, 270 diák sorsa így kérdéses, főleg  a 29 kisgyermekgondozóé és 40 gyógymasszőré, akik nem is tudják folytatni szakmájukat, mert sehol máshol nincs ilyen képzés a városban.

A Rogers Gimnázium mellett a Szegedi Felnőttoktatási Gimnázium és Szakképző Iskola is bezár, ott 113 pedagógus tanított. A két intézménynek ugyanaz a fenntartója, az Esély a Hátrányos Helyzetűeknek Közhasznú Alapítvány. A Délmagyar információi szerint a Szefiben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt. A hírek szerint az eljárás kamudiákok miatt indult: az intézmény nem létező hallgatók után vett fel jogtalanul 50 és 500 millió forint közötti összeget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.