Nem biztos, hogy a Rákóczi (lánykori nevén Lágymányosi) híd elbírja az 1-es villamosokat.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület információi szerint az 1-es villamos felújításának sokmilliárdos költségvetéséből nem futotta egy aprócska, ámde nagyon fontos kérdés tisztázására: nem tudni, hogy a húsz évvel ezelőtt átadott Rákóczi híd hogyan viselkedik 10-11 tonna tengelyterhelésű, 60-70 kilométeres óránkénti sebességgel haladó villamosok esetén – írta a Népszabadság.

Dorner Lajos, a VEKE elnöke meglepőnek tartja, hogy a projektet lebonyolító BKK egyszerűen nem tartotta fontosnak a tervezői számítás megrendelését. A lap szerint úgy tudja, hogy a fővárosi holding nem egyeztetett erről a BKV-val, sem a hídért felelős BKK Közúttal, sem az engedélyeket kiadó hatósággal. Ezzel szemben Vitézy Dávid vezérigazgató menesztése előtt egy nappal közleményben tudatták, hogy januárban átadják az új szakaszt.

A lap emlékeztetett: ez nem történt meg, a BKK a késlekedést azzal indokolta, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság kiegészítő hídvizsgálatokat kért.

Az NKH a Népszabadság cikke szerint azért kér kiegészítő számításokat és próbaterhelést, mert azokat a BKK nem végeztette el. Az NKH pedig az engedély kiadása előtt szeretné látni legalább egy hídmérnök ellenőrző számításait arról, hogy a híd valóban elbírja majd a tervezettnél két-három tonnával nehezebb villamosokat.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
"Majd megkérik az utasokat, hogy a hídon való áthaladás idejére hagyják el a járművet és a túloldalra lábujjhegyen lopakodjanak át ahol visszaszállhatnak. Persze csak új jeggyel."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@eszegfu: nézz a szemembe! de őszintén, a három kétharmad után joggal nézhetnek...igaz?

naugye!
eszegfu
@wagabund: A sulyos, hogy még másra sem kenhetjük!
wagabund
@eszegfu: hát ez az.. én úgy fogalmaznék, hogy sikerült a bilit a feljemre öntenem.. pedig nem állt szándékomban...az ablakon akartam kiönteni...csak csukva volt.
wagabund
tessék, egy másik hír már januári próbaüzemről ad hírt..

mindent a dolgozó népért..

dobpergés, taps.
eszegfu
@wagabund: Bakker! Remélem sokan igy jártak! Én is igy jártam, pedig nem is szavaztam rájuk!
szaboria1
Mert nem szakemberek ülnek a vezetői székekben hanem a haverok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.