Egészen elképesztő közleményt küldött a Munkáspárt 2006 nevű párt, aminek csak azért tulajdonítunk jelentőséget, mert jól példázza, hogy még a szélsőjobbnál is vannak rémisztőbb alakulatok a pályán.

A magyarországi marxista, kommunista párt azzal kapcsolatban fakadt ki, hogy tegnap a bíróság elrendelte a Kurucinfo egy holokauszt-tagadó cikkének törlését, a Társaság a Szabadságjogokért jogvédő szervezet pedig az internet szabadságára hivatkozva jogsegélyt ajánlott a szélsőséges portálnak. Íme:

Az Európai Baloldal megdöbbenve értesült róla, hogy a TASZ ingyenes jogsegélyt kínált a hazai és nemzetközi jogokat sértő, bűnöző weboldal, a kurucinfo számára. Meggyőződésünk, hogy a társaság abszolút helytelen álláspontot képvisel a holokauszt-tagadás törvényének ellenzésével, valamint a szélsőséges internetes tartalmak blokkolásának helytelenítésével.

Az Európai Baloldal azt szorgalmazza, hogy a neonáci tartalmakat – legfőképp a kurucinfot – minden erővel elérhetetlenné kell tenni. Az elmúlt 25 év oktatás- és kultúrpolitikájának csődje miatt ugyanis rengeteg ember esik a neonáci propaganda hatása alá, különösképp fiatalok, akik kritikátlan naivitással fogadják magukba a szélsőséges ostobaságokat.

És itt álljunk is meg egy szélsőséges ostobaságnyira, és merengjük el rajta, hogy vajon melyik csapat a veszélyesebb: az, amelyik egy történelmi tényt (a holokausztot) kétségbe von, vagy az, amelyik "minden erővel" tiltaná az idióta nézeteket?

Esetleg már a náci- és kommunista bűnök tagadásának büntetésére megalkotott törvény is maga volt a tőrőlmetszett idiótaság.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
@troppauerhumer: ...A nácik is, a
KluKlux-osok is, a kommunisták is. Egy jól működő demokráciában a
választók 99,99%-a magától utasítja el a szélsőséges
eszméket. Valamiért az ottani választók, bár a többségük "olyan
műveletlen, hogy még 10 európai országot se tud felsorolni", mégis
tudják, hogy hova valók ezek a csoportok. Néhány száz csuklyás bohóc
ugrálása egy 300 milliós országban senkit se érdekel. De az, hogy immár
itthon a mainstream politika részévé vált egy nyíltan rasszista,
szélsőséges, idegengyűlölő párt, már egész más történet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
@Knapp75: 22:29 Igaz, de mindegy hogy jött létre, a lényeg, hogy van. Minden törvény annyit ér, amennyit betartanak belőle. Egyébként a kommunista rendszer hibáinak és bűneinek sem szabad felmentést adni.
Én örülök, hogy ezt a cikket törölték, főleg ebben az országban, ahol manapság elég egy-egy elejtett szó, és bármiből, bárkikből bűnbakot lehet állítani, aztán odazúdul a népharag. ( Veszélyes játszma ez, nem árt a múlt történéseit elemezgetni, nehogy újra, mégegyszer hasonló történhessen.
Persze, a kormány meghatározza a neki tetsző irányt, mind mindig
wagabund
Hogy a címről miért ez jut eszembe: Maaaaargit... normáááális?
vadsanca
@levi: Meggondolandó amit írtál. Ezen alapon lehetne az Isten-tagadás is bűn? De ha már a holokausztról beszélünk. a zsidókon kívül nagyon sok keresztényt is deportáltak. Azokat nem igazán sajnálják. Vajon miért? A Don-kanyarba 300-ezer magyart hurcoltak ki és ebben a magyar katolikus egyház is közrejátszott. Ezt valahogy elfelejtik. Ennek ellenére megértem véleményed, ez a "hiszem ha látom" elv. Akinek nincsenek hiteles forrásai ezzel kapcsolatban azt nehéz erre rávenni. De az idő előre haladtával egyre kevesebb is lesz és egyszer csak megszűnik. De bízzunk abban, hogy a jövőben nem lesz ilyen eset.
mate03
@levi: Már ne haragudj,de amit a Kurucinfó művel az történelem hamisítás! A holokauszt tagadás,pont olyan mint a kommunizmus áldozatainak tagadása! A kurucinfó nem mér egyenlő mércével! Ezért tartom egy szenny oldalnak!
levi
@mate03: Valóban, igazad van. Nem is védem őket, úgy látni félreérthetően fogalmaztam.
De ne feledd, a történelmet a győztesek írják.
Csolovek
@levi: Nagyon jól írod. A hollókoszt tagadásának büntetése ellenszenvet kelt. Az inkvizícióra emlékeztet." Ha nem vallod,hogy van isten akkor megbüntetlek" mondták a hittérítők. Miben különböznek akkor ezek (Libsik) ettől?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.