Nem tudom, mi az oka, de tény, hogy Magyarországon képtelenek normatív mintákká válni a bármily látványosan is megjelenő, szakszerű érvelési módok. Pedig rendelkezünk ilyenekkel – a legkiemelkedőbb és legrészletezőbben végigvitt példát éppen a most elhunyt Hankiss Elemér nyújtotta ehhez, 1992-ben.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulminator
Nem kell hogy mindenkinek mindenki tetszen!!!Akinek nem tetszik Kalman Olga nezze obrsovszkyt :-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lajospapa
Kálmán Olga talán a legfelkészültebb. Viszont annyi a probléma, hogy mindenből nem lehet felkészülni. Lehet, hogy kevesebbet kellene felvállalnia. Másrészt, aki hazudik, az általában tudja az igazságot, aki keresi az általában nem Ez egy előny a vitában. Nem várható el még Olgától sem, hogy alanyainak minden ténykedését ismerje.
human
@levarosbukta: Lehet hibát találni a felkészültségében, de azért ez nem állandó jelleggel fordul elő. Ha jön egy szakállamtitkár az még jó, hogy felkészültebb mint a műsorvezető, akinek egy óra alatt 5 féle témában kell felkészültnek lennie. És persze lehet megpróbálni jobban csinálni nála. Az Orbán hívekkel is az a baj, hogy az hiszik Orbán mindenre tud választ, pedig ő is csak ember akinek egy nap 24 órából áll, tehát sajnos tévedhet és téved is.
világlátó
coni, karma 1 , lajospapa, human, ! Egyetértek veletek.K. O. az utóbbi időben egy kicsit valóban eltér korábbi gyakorlatától. Többször érzem, hogy helyezkedik. Illeszkedni próbál az ATV. vezetése óvatosabb stratégiájához. De ez egyéni és nem biztos érzetem.A heti öt alkalom, a huszonöt riportalany, azok ilyen olyan felkészültsége, vitakészsége, őszintesége, rafináltsága, propagandaértékű üzenete a nézőkhöz készsége, még K.O. képességeit is meghaladhatja. Különösen akkor, amikor " aljas " szándék mozgatja a riportalanyok egyikét másikát. Az úthengerként féligazságokat görgető államtitkárok és kormánymeghízottak ellen nincs nagyon módszer. Ezek pedig ezt tudják. Ezért kell a doku, és a többi olyan műsor, amelyek követik K. O. műsorát.
Oda viszont olyan szakmai nagyságok szükségesek, akik csípőből képesek a hamis mondatokat tényekkel és számokkal cáfolni. Ez csak akkor ér valamit, ha ez utóbbi műsor nem esik időben távol az inkriminált műsortól. Az igazi újságírás és szerkesztőriporteri munka lényege a kielégíthetetlen kíváncsiság, az állandó kétkedés kényszere és az igazság olyan interpretálása, amiért évek múltán sem kell szégyenkezni. Ugyanakkor a munkaviszony megtartása érdekében a kompromisszumok kényszerítő ereje nem elhárítható. A " hasbaakasztó " és valótlansága miatt felháborító csúsztatások a tisztességes embereknél - és K.O. ilyen - sokszor okoz olyan pillanatokat, amikor nem találunk szavakat, mert olyan égbekiáltó a riportalany arcátlan hazugsága. Hankiss Elemér szellemi hagyatékát ezért oktatni kell, gyarapítani azon újságírók , szerkesztő riporterek számát, akik képesek uralni a helyzetet, képesek képzett, felkészült szakemberekként kérdezni, cáfolni, érvelni és visszaverni a hazug állításokat. Különben süketek, vakok, félrevezetettek bárgyú társadalmává válunk.A K.O. = Kálmán Olgával, akit nagy tisztelettel figyelek minden este.
kukac50
A legjobb műsor vezető, legjobban kérdező.
Legyen még sokáig ilyen, Én szeretem.
kulminator
@human: "Ha jön egy szakállamtitkár az még jó, hogy felkészültebb " tudnal csak egy peldat mondani ?
"az hiszik Orbán mindenre tud választ, pedig ő is csak ember akinek egy nap 24 órából áll, tehát sajnos tévedhet és téved is." mikor nyilatkozott a lakajmedian kivül masnak ???
human
@kulminator: Ángyán felkészült volt és átlátta, mi történik a földekkel. Mondjuk ki is lépett a fideszből :)
Orbán nyilatkozatai a királyi rádióban csak megerősítik, hogy egy légvárban él amihez a seggnyalói hordák a köveket. Ami még hatalmon tartja az a populista kommunikációja és a tudatlan emberek, akik hisznek neki (na meg az impotens ellenzék).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.