Orbán Viktor szerint a kormány legfeljebb közvetíthet a hitelesek és a bankok között. "A bankoknak és az autóhiteleseknek kell tárgyalnia egymással, a kormány legfeljebb csak közvetítő lehet a kérdésben" – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak tegnap.

Az RTL Klub Híradója megkereste az ügyben Lévai Gábort, a Magyar Lízingszövetség elnökét, aki szerint akár 250 ezer devizahiteles autós is bajba kerülhet emiatt. Ugyanis ha nem tudják fizetni a törlesztést, a végrehajtók lefoglalhatják ingatlanukat is.

Lévai azt is hozzátette, hogy a bankok és a hitelintézetek megpróbálnak segíteni, de csak a futamidő további nyújtásával tudnak kedvezni a bajbajutottaknak. Emiatt halott már olyan esetről is, ahol egy Suzuki után 20 évig kell majd fizetni a hitelt. Az árfolyamemelést ellensúlyozhatja az egyoldalú banki kamatemelés miatt a devizahiteleseknek visszajáró pénz.

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@orogordog: Ki volt ez találva, csinálva, így gondolták ki hogy a választások előtt bepalizzák a népet, akik kicsit ingatagok voltak azok rájuk szavaztak, most meg mindannyian rábaxtak, velünk együtt...
Most akkor a bankoknak lesz rengeteg autójuk, mag lakásuk, házuk, és fel is dughatják maguknak, meg lesz több százezer ember aki nekik megy, de nem is bankotnak esni hanem ennek a xarházi, hazug, szemét kontár elkurmánynak, élen a hazugoviccsal!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Varga Mihály megígérte,hogy 2014 karácsonyára nem lesz devizahiteles Magyarországon,Ő is hazudozik!
EGO
DISZKRIMINÁCIÓ! Tudom név szerint kinek rendezték az autóhitelét! Ennyi elég, mert ha csak egynek, akkor a többinek is KÖTELES!
Feraj49
Atyavilág,20 évig fizetni egy Suzuki hitelét ?

Ilyenkor egy vicc jut eszembe:
-egy Amerikai,egy német és egy magyar beszélgetnek.Az mondja az amerikai én 4 hónapi béremből tudok venni egy új autót .Megszólal a német,nekem spórolás nélkül 8 hónapot kell dolgoznom egy új autó áráért.Na és Te magyar ? Megvakarja a fejét a magyar,és mondja -én tíz évi keresetemből vettem egy új autót.
Erre megszólal az amerikai és a német
- úgy kell neked,miért vettél olyan drága autót.
Itt tart ma Magyarország,persze csak mi "szegények ".
verőce21
Mert kellettek az autók! 2008-ban még új Suzuki, Peugeot tíz évre önerő nélkül, személyigazolványra. Vagy használt 8 milliós batárok 10% önerővel 8 évre, jöhet! Nem a szegények vásároltak így, hanem a hülyék.
EGO
@Feraj49: Ott csesztük el 90-ben hogy: KIMENTEK A TANKOK, S BEJÖTTEK A BANKOK...
EGO
@kamazuka: Igen és még az útdíjat is megveszik...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.