Miniszteri biztosként sokan még a helyettes államtitkároknál is többet keresnek. A hvg.hu annak járt a végére, hogy kiket neveztek ki miniszteri biztosnak a kormányalakítás óta, és találtak olyan álláshalmozót is, aki még főnökénél, Lázár Jánosnál is jobban keres.

A szocialista Harangozó Tamás decemberben kérdezte meg egyenként a tárcákat, hány miniszteri biztost neveztek ki 2012 óta. Az Országgyűlés honlapjára felkerült válaszokból kiderül, hogy a 2014-es parlamenti választások óta 42 biztost neveztek ki, illetve hosszabbították meg a korábbi kinevezettek megbízatását. Alighogy átküldték a miniszterek Harangozónak a válaszukat, a Hivatalos Értesítőben újabb három kinevezésről jelent meg hír – írja a lap.

748 ezer + 997 ezer

Takács Szabolcs Ferenc a kormány egyik legsokoldalúbb hivatalnoka. Egyrészt "a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség 2015. évi soros elnökségi feladatainak összehangolásáért” felelős miniszteri biztosként dolgozik, de ő a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára is. A Harangozónak küldött miniszteri válaszból pedig az derül ki, hogy Takács a biztosi tevékenységéért a törvény szerinti legnagyobb összeget, 748 ezret kap, amire még rájön az államtitkári illetéke: 997 ezer forint. Ez alapján többet keres, mint a főnöke: míg Lázár tárcavezetőként és képviselőként bruttó 1,324 milliót keres, ő 1,745 milliót.

Budai Gyula is színes egyéniség. Ő most a Külgazdasági és Külügyminisztériumban dolgozik, miniszteri biztosként próbálja csökkenteni az Oroszország által az EU-s országokkal szemben elrendelt embargóból származó gazdasági károkat. Ő 748 ezer forintot keres, illetve a képviselői tiszteletdíja 30 százalékát is megkapja – olvasható a hvg.hu cikkében.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Juhász István
Budai kiválóan teljesitett, mint elszámoltatási kurmánybiztos.. Millió feljelentés, mindegyik elutasitva bűncselekmény hiánya miatt. Mindenesetre arra jók voltak ezek az esetek, hogy, mint abban a bizonyos KABÁTLOPÁSBAN, valakiket a nyilvánosság előtt gyanúba keverjenek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@nemjoezigy: 10.39 jaj neee...ez vicc volt...erre kár volt pazarolnom az időmet, meg a tiédet is.. ha komolyan vennénk amit ezek csinálnak, állandóan kés állna ki a tökünkből..amúgy sem tudjuk, mi igaz, mi nem, és ki hazudik, mit hallgatnak el...

jó, belátom elég hülye vicc, de komolyan mit írhatnék? kinek mennyi a fizetése?
a baráti juttatásokat nem is tudjuk(jobb is)

na, ez van.
mate03
@eszegfu: Ezeket az állásokat hívják só hivatalnak! Itt lehet legjobban a zavarosban halászni!
eszegfu
@mate03: Ne kicsinyeljük le őket, hiszen "halászni", főleg a zavarosban, ahhoz is kell valamiféle tehetség, vagy fizikai megfelelés...gerinctelenek rendjébe tartozik, vastag bőre van, stb.
Bercifiu
@Cicamama55: Ha nincs infláció, akkor miért emelték a nyugdíjat, hiszen az emelés mértéke ahoz van kötve.
73
Szokásos kérdésemet felteszem a fityeszes zombi rajongóknak;jól van ez így birkák?Sokat köszönhettek a maszopnak fityeszesek.Pl;hogy bezárták az OPNI-t.Mert akkor az ilyen barmok,mint buda(mindenkit feljelentő),németh(imátkozó),semlyén(nagy lovas)és persze a nagy vezírük orsós viktor már ott lennének.
Cicamama55
@Bercifiu: Akkor le a Fidesszel, mert nyugdíjat emelt?! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.