Sztrájkbizottságot alakított a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – hangzott el az RTL Klub esti híradójában. Állításuk szerint nemcsak saját érdekeikért, hanem a nem pedagógus végzettségű kollégáik fizetésemeléséért is küzdeni fognak.

A pedagógusok azt mondják, rosszabbul járnak, mióta nem a minimálbérhez kötik a fizetésüket, így akár több ezer forinttal kevesebbet vihetnek haza. Az is felháborítja őket, hogy a nem pedagógusvégzettségű munkatársaik, mint például a pedagógia asszisztensek vagy az adminisztrációs munkatársak már 2007 óta nem kaptak fizetésemelést, holott ők is szerves részei a közoktatásnak. A szakszervezet jövő héten kezd tárgyalásba az Emberi Erőforrások Minisztériumával.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
@Cicamama55: Én 26 évig dolgoztam xar fizuért. Majd tíz hónapig elfogadhatóért. Aztán kirúgtak, mert ahhoz, hogy a beígért magasabb fizut adják, le kellett építeni. ( az elvonások miatt)
De eszembe sem jutna, hogy ne álljak melléjük. Mint bárki mellé, aki látja, hogy hova vezet ez az út, ami ma az országban van.
És pont azért van az ország itt, mert sokan csak a saját sebeiket nyalogatják, mindenki másé "hőbörgés".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
@oncogito:Egyet értek, csak úgy megjegyzem. Azért akik 8 éve nem kaptak semmit, egy kicsit előrébb lehetnének azoktól, kiknek az elmúlt 2 évben történt fizetés rendezés. Lassan lehetne csepegtetni a különböző területekre. Tisztában van azzal mindenki, hogy áll az ország, de ha látná az ember, hogy a különböző területeken az elmaradások pótlásával próbálkoznának, s nem a kormány tagjait, ismerőseit, rokonait támogatnák egyfolytában...
oncogito
@Cicamama55: - szerinted, aki kapott mondjuk kétezer forint fizetésemelést, az előbbre van, mint aki semmit?
Ha már azt nézzük, ki érdemli meg jobban, akkor szerintem egy tanár igencsak megérdemli jobban, mint mondjuk egy könyvelő, vagy egy bolti eladó.
Bár az ő munkájukra is szükség van, de azért gyerekeket nem lehet akárkikre bízni.
Cicamama55
@oncogito: Csak úgy megjegyzem, a bölcsődei gondozónők is gyermekekkel foglalkoznak, még pedig a mindent megalapozó kisgyermek korosztállyal.
miazavalami
Entero! Halihó merre vagy? mennyit is kapott a nejed a legutóbbi béremeléskor?
Desischado
Nincs összefogás, sehol. Amíg ezen nem változtatunk, addig a fidesz vígan röhög a markába. És fokozatosan mindenhol lehetne bért, juttatást emelni. Ha a pofátlan harácsolás/lopás nem lenne, lenne mindenre pénz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.