Huszárképzés indult Szombathelyen óvodásoknak – persze szigorúan kísérleti jelleggel.

Sátory Károly, a Klapka György Lovas Polgárőr és Hagyományörző Egyesület vezetője számolt be a Nyugat.hu-nak a huszárképzésről.

„Az Aréna utcai ovisok aranyos öltözékben jelentek meg a legutóbbi toborzónkon, innen jött az ötlet, hogy rendszeresen is járhatnánk az óvodába, bemutatni a hagyományokat" − nyilatkozta a Nyugatnak Klapka.

Huszártoborzót minden évben március 14-én tartanak a Vasi Múzeumfaluban, ahova sok gyerek megy el. Ilyenkor felépítenek egy huszártábort, játékos feladatokat adnak a gyerekeknek, akik végül tiszteletbeli huszár-csákót is kapnak.

Szombathelyen intenzív lovasélet is van, de ezt sajnos sokan nem is tudják – számolt be a portál, hozzátéve, az egyesület középiskolásokkal is foglalkozik.  Nekik az egyesületi munkáról, mint közösségi szolgálat teljesítéséről igazolást is állítanak ki, ami a 2016 január elseje után kiadandó érettségi bizonyítványhoz szükséges is.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Kurucképző nem indul ? Vagy hun felsőfokú ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@tivoli: Nyuszikam, hol itt a lo???.:o))) Arrol nem is beszelve, hogy EGYSZER beoltozni kishuszarnak- az nagyon aranyos! De hogy mindez KOTELEZO legyen??? Mondd, van valami hir arrol, hogy a lo legalabb PONI? Vagy mindjart FULL SIZE-on kell nekik gyakorolni???

Izgatottan ragom a mukormeimet valaszodig...:o)))))Joejt, Draga Nyuszikam!...:o)))
mate03
@Nil: Meg kell a gyereknek tanulni,hogy kell nyereg alatt húst puhítani!Ha majd Viktor bácsi harcba viszi őket,mert ugye mi mindig harcolunk! A gyerek akkor már tudja,hogy a segge alatt van a konyha! Egyszerűen nem értem ,hogy sűlyedhettünk idáig!?
karma1
@tivoli: Ez aranyos volt, Nyuszikam!...:o)))
Tekla
@Nil: A lónál egészségesebb játszó eszköz nincs! Mozgás koordináció, ritmus, tervszerű mozgás, önkontroll, légzés technika ,stb. A programban a legnagyobb kincs a nemzeti büszkeség beoltása ezekbe e gyerekekbe! Onnantól már nehezen viszi el történelem hamisítás , a globalizáció , meg a sok média maszlag.
Nil
@Tekla: a válaszod eleje igaz
A történelmi igazságok meg jelenleg nem kideríthetők - de nem lehetetlen utána járni-persze nem óvodás korban.
Nekem pont az a bajom hogy lovaglás fedősztori alatt népbutítás folyik
A nemzetre meg nincs miért büszkének lenni jelenleg
A globalizáció meg van- hiszen mindenki ezen a földön él- minden hatással van mindenre és ezt végre tudomásul kéne venni- egyébként kipusztítjuk magunkat a nagy öntudatunkkal - jelenleg kínaisodunk de nem baj-- szép a ferde szem

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.