Mindez teljesen legális, sőt, még adómentes is – derült ki az RTL Klub Híradójából.

A stabilitási megtakarítási számlának köszönhetően már több mint 38 milliárdnyi vagyont sikerült legálissá tenni Magyarországon. Aki ilyen számlát nyit, annak nem kell beszámolnia a vagyona eredetéről az adóhatóság felé és 5 év után adómentesen férhet hozzá.

Bár csak egy alkalommal lehet pénzt tenni a számlára, egy ember nyithat több számlát is. Eddig 610 ember élt a lehetőséggel, ami azt jelenti, hogy fejenként 62 millió forintot helyeztek el a számlákon.

Az Ernst and Young adószakértője szerint ez a kiskapu ronthatja az adózási morált az országban.

Ugyanakkor a Nemzet Gazdasági Minisztérium az RTL megkeresésére azt mondta: Magyarországon nincs adóamnesztia, így az adózási morálnak sem árthat. Az Együtt szerint a rendszer a gazdagoknak segíti pénzük tisztára mosását.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ez a legalizált pénzmosás. Ez belefér a sorba amibe beletartozik az egykulcsos adórendszer, a gazdagok támogatása (pl: magyarinfo.blog.hu/2015/01/20/szamolja_ki_hany_milliard_allami_penz_jutott_andy_vajnahoz_az_elmult_evekben) és a többi, a szegények látszatkedvezményei (amivel nem tudnak élni), az eszközkezelő lehetetlen feltételei, a tervezett családi csődvédelem barom módon megfogalmazott feltételei.
De mi várható egy fideszkdnp kormánytól?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
Ha 610 számlát nyitottak, de egy ember többet is nyithat, akkor egy emberre több is jut 62 milliónál. Nem sok embernek van ennyije, amit legalizálni tud. Az is érdekes lehet, ki az a 610, vagy annál kevesebb ember. Meglódult a fantáziám.
kkalman
"...ez a kiskapu ronthatja az adózási morált az országban."
Ez nem kiskapu, hanem egy akkora kapu, amiben eg kamion is gond nélkül megfordulhat, és még a nem létező adózási morált sem tuja rontani.
Desischado
Állítom ilyen ország nincs még egy! Törvényesen lehet lopni, adót elcsalni, és piszkos pénzt tisztára mosni! Gratulálok mindenkinek, aki erre a gyalázatos, mocskos, korrupt, embertelen kormányra szavazott!
mate03
@kkalman: Az ilyen nagyra tárt kapuk miatt,nincs még minimális adómorál sem!
kukac50
Legális pénzmosás nincs!
Csak a Fidesz korrupt kormányzása teszi lehetővé!
öcsi55
Nagyot hibázott az MSzP-és Simom Gábor ,hogy nem hozta haza a pénzét . Ha megtette volna a kutya sem keresné. Jellemző a magyar kormányra , a becsületes magyar beteszi a pénzét a bankba levonják a kamatadót az e.ü. hozzájárulást s.t.b. aki a kicsempészett pénzét kegyeskedik haza hozni az meg semmit sem fizet . Nem kellenek a gazdasági menekültek , de jó pénzért hivatalosan lehet állampolgárságot venni ! Ennyire korrupt ,szemét kormánya soha nem volt az országnak !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.