Önkormányzatoknál próbált munkát találni az áfacsalásokat feltáró volt adóellenőr. Horváth András a Borsnak adott interjút.

Mióta távozott a NAV-tól, nincs állása. Mint mondja, közigazgatási diplomája is van, ezért több meghirdetett önkormányzati állásra pályázott – eddig sikertelenül, de nem érzi lehetetlennek. Szerinte azonban kormányzati hivatalnál nagyon nehéz lenne elhelyezkednie.

"Sokan vannak még, akik hozzám hasonlóan eltussolt korrupciós ügyek miatt léptek vagy lépnének ki közhivatalokból. A nyilvánosság elé lépő bejelentőket anyagilag ellehetetlenítik, sőt feljelentik"

– mondta a lapnak Horváth András, aki egyelőre abból él, hogy a felesége dolgozik, ő maga felélte a megtakarításait.

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Azért NEKI igazán összedobhatnánk a ""megélhetését ".Nem menne pocsékba az a pénz,,mint az iszapömlés alkalmából,,és még sorolhatnám...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
világlátó
@m.macskosz: Ha az a Gaskó, aki nemrég még parolázott Orbánnal, most összefogott a Vosz elnökével, akkor már tudják, Orbán megbukott, csak még nem ment el.Enélkül én is gyanakodnék.Hogy felvállalta őket Demján Sándor,csak megerősíti feltételezésemet. Megelőzték őket a népszavazási indítvány beadásában, ami nem kis zavart okoz.Megint ékes bizonyítékát adta az ellenzék a pocsék együttműködési készségüknek. Amíg ez így megy a hatalompárt beleröhög a képünkbe. Ha kiderülne az Orbán melletti mocskos trükk, sem a Liga, sem a Vosz nem maradna életben. Ennek aztán igazán örülne derék miniszterelnökünk. Két legyet egycsapásra. Itt minden elképzelhető.Ráadásul az ellenzék erre talán még meg sem mozdúlna. Eddigi tevékenységük alapján vannak vagy nincsenek, oly mindegy. De ha kiharcolják amit a társadalom többsége akar, akkor lesz helyük a fékek és ellensúlyok rendszerében.
Én most drukkolok nekik, rajtuk keresztül magunknak is.
m.macskosz
@világlátó: "Én most drukkolok nekik, rajtuk keresztül magunknak is."
Én csak magunknak drukkolok, de nekik nem! A sunyikból, akik egész életükben a maguk érdekét nézték és ezért minden mocskos dologban részt vettek, nem kérek!
"Kutyából nem lesz szalonna." A Munka törvénykönyve a legfőbb bizonyíték rá, mennyire érdekli a vosz-tt és a ligát az emberek sorsa. Ha most beleharapnak Orbán kezébe, amit eddig csókolgattak, számomra nem meggyőző, ellenkezőleg: undorító!
világlátó
@m.macskosz: Kedves Barátom ! Nézz körül ! Hány ilyen kényszer sunyi sunyít körülöttünk. De gondolj arra hány sunyi volt itt a megelőző korszakokban. Nem tudok önkritikát gyakorolni, mert úgy érzem én nem sunyítottam eddigi 65 évem során, talán kiscsoportos koromban, mert szerettem volna a nagycsoportosok közé bejutni. No nem is voltam soha a kegyencek között. Az érdekek összecsengése gyakran készteti az embereket arra hogy feladják önbecsülésüket / többé - kevésbé / és megnyalják az adakozó, vagy csak simogató kezet. Emlékezz a " díszsorfalat " álló munkásokra, diákokra, akik boldog vigyorral integettek az országvezetőnek, örültek ha hozzáérhettek, nem is szólva, ha kezet foghattak vele. Van egy ismerősöm, akit Orbán meghívott egy busznyi kiválogatott falusi között a parlamentbe, fogadta is őket, kezet fogott mindegyikkel. Ez az ismerősöm azóta nem úgy viselkedik mint annak előtte.
Számára O.V. már nem is halandó ember. Persze vannak akik nem vették át kitüntetésüket a parlamentben, mert képtelenek lettek volna elfogadni a méltóságosék kezét. Volt ez fordítva is, ami mélységesen elitélendő volt, amikor Sólyom nem fogott kezet egyik - másik kitüntetettel.
Mindenesetre becsülöm álláspontodat, de azért légy elnézőbb. Most nem Gaskóra és a Vosz elnökre célzok, hanem embertársainkra, akik ha bele is rokkantak a robotba, levett kalappal, hajlongva kezet csókoltak a tekintetesnek, méltóságosnak, nagyságosnak. Lojálisnak mutatkozni ma komoly próbatétel sokunknak. A tragédia abban van, hogy újra vannak méltóságosok, akik ugyanúgy elvárják az " alázatos szolgája " miniszter úr, államtitkár úr ! sunyítást mint arisztokrata elődeik.
m.macskosz
@világlátó: Köszönöm a megszólítást, kedves. Nos, én soha nem azokat bántom, akik a saját és családjuk érdekében kompromisszumot kötnek, és fogcsikorgatva meghajlítják a gerincüket, mert ők legfeljebb a létezésük érdekében teszik ezt. Azokat vetem meg, akik
minden rendszert kiszolgálnak a baksis reményében. Márpedig a baksis náluk az átlagember keservesen megdolgozott jövedelmének a sokszorosa,...ám
szélkakas módjára ugyanezt teszik, bármilyen hatalom is jöjjön.
Rövidre zárva: az elvtelen, de bármely elv mentén működő rendszer kiszolgálója számomra nulla értékű. A 180 fokos változásokban sem nagyon hiszek. Valaki vagy emberbarát vagy nem. Kicsit témától független, de olyan nincs, hogy a gazdasági bevándorlót elítélem, a gazdasági kivándorlót meg nem.
világlátó
@m.macskosz: Egyetértek ! Ez egy igazi, demokratikus és humánus álláspont, ami pontosan kifejezi a ma és holnap erkölcsi alapelvét. Ha másutt nem, de itt legalább van mód összevitatkozni ezeket az alapelveket, normákat, anélkül, hogy bármelyikünket is érdekelne, hogy a vitapartnere fideszbérenc vagy komcsilibsibolsi.
Olyan jó lenne már megszabadulni ezektől a jelzőktől és azoktól is, akik ebben a bűnös megosztottságban lelik örömüket. Hiszem, hogy ez is lecseng nemsokára.
világlátó
@m.macskosz: Azt hiszem a gazdasági bevándorló és a gazdasági kivándorló közötti különbözőségek még sok gondot okoznak nekünk is, Európának is. Én sem vagyok felkészült arra, hogy publikációképes álláspontomat kifejthessem. Csak az ösztöneimre tudok hagyatkozni. Így azután csak rövid és bizonytalan mondataim vannak. Nem örülök, hogy el kell mennie innen azoknak, akik ma Európa országaiban keresik azt a pénzt, amit hazaküldve adósságaikat törlesztik. Nem örülök a nagyon tehetségesek kivándorlásának, mert - talán megbocsájtják - hazafiatlan cselekedetnek tartom. Itthon kellene alkotniok, tudásukat átadva, utánpótlást kinevelve, bár talán szerényebb jövedelem mellett.
Nem örülök annak sem, hogy kisvárosom legszegényebb rétegéből sok százan mindenüket eladva külföldön alkalmi és betanított munkával keresik a megélhetésükre valót. Sok az ügyeskedő, segélyprogramokat kijátszó, gyermekeik után kapható segélyekkel manipuláló ember is ezek között. Tudom, mert elmondják. Azt is hogy ennek is vége már, mert a hatóságok rájöttek és sorra zárul be a segélyezési programok sora. Ettől kezdve az alkalmi munka, ha már az sem, a kriminalisztika körébe tartozó cselekedetek lépnek, az pedig visszaüt Magyarországra.
Hazatoloncolják őket, de itthon már semmije sincs, nincs más, mint a közmunka, vagy a hajléktalanság, rosszabb esetben elveszi azt ami nem az övé, mert élni kell.
Sok százan dolgoznak Németországban rendes, bejelentett módon, beszélve a német nyelvet, egészségügyi alapképzettséggel, ami talán rendben is lenne, ha itthon nem lenne krónikus nővérhiány. Sokan idősek ápolását végzik, nem bejelentett módon.
Itthon is dolgozhatnának az idős otthonokban, a házi betegápolásban. Ezért én úgy gondolom itthon kell rendet tenni. Itthon kell gondoskodni a magyar lakosságról.
Ne jöjjön senki azzal hogy régen is elmentek a fiatalok külföldre , szakmát tanultak, majd hazajöttek. Már nem vagyunk a feudális Magyarországon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.