Tiborcz István és üzlettársai érdekeltségébe került a keszthelyi kikötőt üzemeltető cég és több kikötői ingatlan is – derítette ki az Átlátszó.

Az ügyletet decemberben ütötték nyélbe, a 23 millió forintos adóssággal terhelt cégért 7 millió, a kikötői ingatlanokért további 330 millió forintot fizettek a keszthelyi önkormányzatnak, illetve a vitorláskikötőt korábban tulajdonló állami cégnek, a Balatoni Hajózási Zrt-nek.

Újdzsentrik karácsonya: Orbán veje és üzlettársai vitorláskikötővel lepték meg magukat

December 23-án jelent meg egy győzelmi jelentésnek is beillő közlemény Keszthely város honlapján, amelyben arról tájékoztatják a helyi lakosokat, hogy “nyereséggel értékesítette a város a kikötő-üzemeltető cégét”.

Arról azonban a fideszes többségű önkormányzat elfelejtett beszámolni, kik állnak a kikötőt megvásárló projektcég mögött. A Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. ugyanis tavaly júniusban, 3 millió forint törzstőkével alakult, és két hónappal az üzlet megkötése előtt Tiborcz István egyik cége, a Green Investments Kft., és további öt vállalkozás tulajdonába került.

A helyiek úgy tudják, hogy tavaly kétszer is körbenézett Keszthelyen Tiborcz István, akit “komolynak látszó üzletemberek” társaságában láttak.

Az ügy részletei az Átlátszó.hu oldalán >>>

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Van az a pénz, hogy minden eladó és minden megvehető. Gondolom előtte kicsit megszorongatták a keszthelyi polgármestert:))
gazdag dezső
Várjunk !!! Egyszer fenn ,és egyszer csak lenn !! Ha egyáltalán még egy pici igazság lehet ezen a földön !!
kukac50
Az adófizetők pénzéből is van benne,nem kevés!
KERKA
@Dr. Felipe: tegnap 12.26 Itt van a kutya felravatalozva, ahogyan írod !!!
mekkelek
@kukac50: Nem kizárt hogy az egész abból van, meglepne ha lenne más bevételük mint állami/önkormányzati megbízások. Mi a francnak a piaci versenyképességgel bajlódni? A tuti bevételbôl aztán lehet kikötôt venni, utána pályázni valami EU-s fejlesztési forrásra amit természetesen megkapnak, és kerek lesz a világ. Tökéletesen mûködik a NER,
Bercifiu
Na végre, legalább az állami gondozott gyerekeknek lesz hol nyaralni, s vitorlázni.
Köszönjük Pityu ezt a nagylelkűséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.