Az MVM Ovit hatmilliárdos kazánépítési megbízást nyert a Tatabánya Erőműtől. Gondolta volna, hogy mindkettőnek vannak kapcsolódási pontjai a Simicska-Nyerges-körhöz?

Az MVM Ovit nyerte el a tatabányai fűtőmű fatüzelésűvé alakításának mintegy 6,2 milliárd forintos pályázatát – írja az állami MVM közleménye. A tavaly decemberben aláírt fővállalkozói szerződés értelmében a társaság két, jelenleg földgázüzemű kazánt faapríték-tüzelésűvé alakít, valamint megtervez, legyárt és beépít egy új fatüzelésű forróvízkazánt.

A kazánok átalakításával két 37 megawattos, az új kazán beállításával pedig további 20 MW új kapacitás jön létre, ez az MVM Ovit kiskunfélegyházi üzemében készül. A megvalósításba az állami cég igyekszik minél több helyi vállalkozót bevonni.

A 2010-ig MVM-tulajdonú Tatabánya Erőmű többsége a városé, kisebbségi tulajdonosa az Elmib Energetikai Zrt. és az Energott Kft volt. Ezek áttételes tulajdonosa az offshore-szerű svájci Elmib AG és a szakmában ismeretlen Visi Piroska, valamint az MVM-hez hasonlóan a Nyerges-Simicska-körhöz közel állónak tartott Pomázi Csaba és kollégája, Neszmélyi György – számolt be a nol.hu.

Pomázi Csaba egyébként nagyon benne van az energiaszektorban – mint arról korábban írtunk – a Szegedi Hőszolgáltató Kft-ben is érdekelt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.