Alapos mérlegelés után a Baumax úgy döntött, kivonul Magyarországról. A nehéz gazdasági körülményekre hivatkozva döntöttek így, 14 áruházat zárnak be.

A vállalat a közleményében úgy fogalmaz, hogy ezentúl teljes figyelmével az ausztriai, cseh és szlovák piacra kíván koncentrálni, és ezeket az országokat az új értékesítési koncepcióra átállítani. A 14 áruházat áprilisig bezárják és a munkavállalók megfelelő támogatást kapnak, ennek kidolgozása folyamatban van. A telephelyek ingatlanjait az XXXLutz Bútorlánc veszi át.

Kivonul Magyarországról a Baumax

A Baumax 2014 októberében új értékesítési koncepciót mutatott be, amelyre az osztrák, cseh és szlovák áruházak 2015 őszén állnak át. Annak érdekében, hogy a vállalat ezt a célt mielőbb, és a folyamatban lévő restrukturálással párhuzamosan meg tudja valósítani, minden erőforrását összpontosítania kell. Ez azt jelenti, hogy a Baumax visszavonul a magyar piacról – írják a közleményben.

"Mindig is azt vallottuk, hogy maradni akarunk Magyarországon. A nehéz gazdasági körülmények miatt azonban minden erőnket a másik három országra kell összpontosítanunk és Magyarországtól el kell búcsúznunk."- nyilatkozott Michael Hürter, a Baumax igazgatótanácsának elnöke.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Majd lesz helyette Fidemax, Apumax, Anyumax, f@szomax és társai !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
orogordog
@kukac50: 79900ft havonta mire elég, vásárolgatásra biztos nem jut belőle egy fillér sem.
gazdag dezső
Megannyi kedves hozzá szólónak !! A választások idején,és főleg az első ciklusban egészen másról beszéltek a FIDESZ-esek !! Megvan egy szórólap amit idézhetek,és gondolom ők maguk is nagyon meglepődnének azon,hogy amiket ígértek az egészen más világ !! Ők is hazudtak akár a többiek éjjel ,nappal!! Félrevezették,és megtévesztették az embereket !!Mára kifejezetten népnyúzók,és országrablók lettek!! Ekkora hatalmas sereg a közhivatalok,minisztériumok...stb .Az a csoda ,hogy működik az ország !! Kevés,talán az aktív,és a produktív munkát végző emberek alig vannak 2 millióan. Csoda,hogy nem borul fel teljesen a rendszer !! Ennyi ingyenélő,és ekkora magas jövedelmekkel !! Havi 2-4 milliós jövedelmek.Ilyen embereknek mint a Tomika !!Csúffá teszi a hatalmi rendszert,lejáratja az országot ,és vagy 20 rendesen dolgozó becsületes ember bérét pazarolja el.Persze vannak ám rajta kívül még sokan ilyenek,de meglehet élni havi 47 ezerből is !!Hogy nem szakadt még rá az ég ??Nem akadt még olyan ember aki elszámoltatná ,,???HOGY MER AZ ILYEN EMBEREK KÖZÉ MENNI ??
Desischado
@tivoli: Vennék, ha lenne miből. És azért én reménykedem! Nagyon sok van már a rovásukon!
Bercifiu
@gazdag dezső: Az első ciklusban igencsak megmutatták, hogy milyenek, a másodikra megígérték, hogy folytatjuk. A sok tunya inkább otthon maradt, minthogy elment volna szavazni, s most nem kellene sírni. Mindenki tudta, hogy bebetonozzák az állásaikat, tehát hosszú távra rendezkednek be.
A maszoposok, meg a többi ellenzék, meg várta, hogy a sült galamb majd berepül a szájukba.
vadsanca
@Bercifiu: Nem véletlenül lett csökkentve a parlamenti létszám. Emlékezz rá, amikor a Gyurcsány-kabinetben ezt szóvá tették a Fidesz kivonult a teremből. Vajon miért?
Már régebben szóvá tettem, hogy amíg nem lesz kötelező a szavazás addig itt változás nem igen lesz. Pont ezt nem akarja a Fidesz.
Azzal meg teljesen egyet értek, hogy aki nem szavazott az hagyta az eddigieket. Így kevesebb szavazatból kellet %-ot számolni. Kézenfekvő volt a siker.
A lusta ember tényleg várja sült-galambot, de amikor eltérítik akkor hoppon marad. Akkor kell lépni amikor lehetőség van, nem utána reklamálni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.