Az útdíjrendszer átalakításáról döntött a kormány szerdai ülésén: nem lesznek kétmatricás hidak, nem kell fizetni a 4-es út repülőtérre vezető szakaszáért, és kedvezményeket kapnak a nagycsaládosok, valamint a fogyatékkal élők – értesült a Népszabadság.

A Népszabadság csütörtöki száma szerint a kormány arról döntött, hogy kikerül az útdíjrendszerből a Ferihegyre vezető 500 méteres útszakasz, valamint megkapják Balog Zoltán által javasolt kedvezményeiket a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők.

A hírek szerint a 4-es út rövidke ferihegyi szakaszáért nem csak nem kell majd fizetni, de az is elképzelhető, hogy akik eddig emiatt váltották meg az ötezer forintos megyei matricát – és ezt igazolni is tudják –, kérhetik a pénzük visszatérítését.

A kormányülésen elhangzottak szerint azt is felszámolják, hogy a két megyét összekötő hidak használatáért eddig két megyei matricát kellett megvásárolni. A szabályt úgy módosítják, hogy a megyei matricák a szomszédos megye első lehajtójáig lesznek érvényesek.

Hende Csaba honvédelmi miniszter javaslatát a szombathelyi M86-osról részben vették át: addig kerülhet ki a fizetős rendszerből a Szombathely és Szeleste közötti útszakasz, amíg az út el nem éri az autópályát. Az emberi erőforrások miniszterének javaslatára a legalább 4 gyereket nevelő nagycsaládosok kedvezményt kaptak ez alól. Orbán Viktor kérte, hogy 4 gyereknél húzzák meg a határt, nehogy az a vád érje a kormányt, hogy az 5 gyereket nevelő miniszterelnökre írta a törvényt. Kedvezményt kapnak az útdíj alól a mozgássérültek is.

Az útdíjrendszer változásait hivatalosan csütörtök reggel fél 10 kor ismerteti Kurucz Éva kormányszóvivő.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

73
Eddig az 1-2 gyermek,nem volt gyermek.Most már 3 gyermek sem az.Hogy ezek mekkora egy dilettáns köcsögök!Megint nagyot akartak szarni,aztán jól befostak.
Desischado
Egyáltalán, mi a fenének kellett az útdíjat bevezetni?!
gazdag dezső
Az útdíj bevezetésére úgy gondolom azért volt szükség,mert a kormány kiadásai egyre több,és több. A felduzzasztott létszám,és az indokolatlan fizetésemelések náluk,az egyre több,és több kiegészítő bérek,kedvezmények !Az újabb,és még több levegőhivatalok ! Amik megnehezítik az emberek életét !! Az ingyenélők tábora ,a barátok ,rokonok magas fizetései ,és egyéb juttatásaik.Lakásbérletek 100-250 m2-es indokolatlan nagy ,és hatalmas bérletű lakások .Mindre kell a fedezet amiből fizetni lehet ezeket !Osztogathatnak,! Mára már alig maradt privatizálható vagyon is ! Nincsen más,mint a dolgozó embereket sarcolni még tovább !!Csak meddig mehet ez így ? Mikor veszi a nép azt hogy most már elég volt,és vége legyen ! A börtönökbe velük.!!!Szakértői kormányra van szükség ,és nem népnyuzó rablóbandára !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.