Mozgalmasabb napok következnek az eddigi egyhangú, már-már unalmasnak tűnő időjárás után, péntektől ugyanis egy mediterrán ciklon válik időjárásunk fő meghatározójává, így egyre többfelé várható csapadék, és a szél is többfelé megerősödik. Szombattól már a magasabb légrétegekben is hidegebb levegő áramlik fölénk, így a pénteki esőt követően egyre inkább havas eső, havazás lesz jellemző, igaz, már nem olyan nagy mennyiségben – jelezte az Időkőkép meteorológusa.

Az előrejelzés szerint pénteken a borult égből dél felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, legkésőbb az északi megyéket éri el a csapadékzóna. Több helyen is jelentős mennyiségű csapadék hullhat, így sajnos tovább nőhet a belvízzel elöntött területek nagysága. A szél északira, északkeletire fordul, egyre többfelé megerősödik, délutántól a Dunántúlon és helyenként északkeleten nem lesznek ritkák a viharos lökések sem. Még enyhe marad az idő, a többnyire fagymentes éjszakát követően délutánra 5 és 10°C közé melegszik a levegő.

Szombaton ezek után folytatódik a borongós, sokfelé csapadékos időjárás, ám a magasban történő lehűléssel egyidejűleg az esőt előbb a Dunántúlon, majd estétől a Dunától keletre is egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel, a csapadék mennyisége ekkor azonban már lényegesen kevesebb lesz, mint például pénteken. Szeles marad az időjárás, a Dunántúlon továbbra is gyakran viharos lökések kísérhetik a légmozgást. Ezzel együtt lehűlés veszi kezdetét, délután már csak 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon lesz hidegebb.

Vasárnap a keleti és középső tájakon még több helyen, nyugaton inkább már csak néhol fordulhat elő kisebb havazás. A Dunántúlon továbbra is viharos marad az északi-északnyugati szél. Hajnalban fagypont körüli, délután 0 és +5 fok közötti értékeket olvashatunk le hőmérőinkről – áll az Időkép előrejelzésében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
én 50%-os biztonsággal mondom: vagy lesz hó, vagy nem...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.