Az uniós források hatékony felhasználását, a közigazgatás korszerűsítését és a nemzeti közműszolgáltató elindítását nevezte az év legfontosabb feladatának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A 2007-2013-as ciklus lezárásaként még jelentős uniós forrást kell lehívni ahhoz, hogy a teljes rendelkezésre álló összeget maradéktalanul fölhasználjuk – mondta a politikus az Almási István polgármester és Hegedűs Zoltán alpolgármester társaságában a Tarjáni olvasókörben tartott lakossági fórumon. Hozzátette: a másik fontos teendő, hogy elkezdődjenek a 2014-2020-as időszak fejlesztései.

Orbán Viktor miniszterelnök a következő hetekben ellátogat a 23 megyei jogú városba, hogy egyeztessen a fejlesztéspolitikai elképzelésekről, és megállapodást kössön arról, melyek lesznek a következő időszak legfontosabb helyi beruházásai.

Orbán országjárásra indul

A miniszter kifejtette, 2015-ben a kormány egyik kiemelt feladata a hatékonyabb, világosabban működő közigazgatási rendszer kialakítása. Több száz jogszabály módosítását tervezik azért, hogy egyszerűbbé tegyék az ügyintézést. Az átalakítások célja a határidők csökkentése, emellett jelentősen növelnék a helyben elintézhető ügyek számát.

Jó ütemben halad a nemzeti közműszolgáltató előkészítése, amely – versenyre kelve a német és francia cégekkel – árammal, gázzal és talán távhővel láthatja el a lakosságot – közölte Lázár János.

Reális esélye van annak, hogy még az idén nonprofit jellegű magyar állami vállalat, nem "profitéhes multi" fogja a gázt és az áramot szolgáltatni több millió lakossági fogyasztóknak – mondta. Ha ez a munka a következő másfél évben sikerrel jár, a közműszolgáltató az ipar és kereskedelem számára is olcsó gázt és áramot biztosíthat – tette hozzá.

A politikus kifejtette, hogy szerinte önálló orvostudományi egyetemekre lenne szükség. A világszínvonalú hazai orvosképzés vonzza a külföldi hallgatókat – ebben hatalmas gazdasági lehetőségek is rejlenek –, az intézmények önállósága pedig fontos lenne a kórházak szakember-utánpótlása szempontjából. Hozzátette: tisztában van vele, hogy ez az elképzelés komoly szakmai vitákat vált majd ki.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A hatékony felhasználást ti már megoldottátok Annyitisér Jánosom.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@lópicigáspár: A gyalogos menete kicsit necces... félek, hogy nem lesz kitartása a hosszu uton...gyorsan kellene repiteni a mongol pusztába, igy akkor még abban is biztosak lehetünk: elindult. Persze nem retur jeggyel!
papa.49
,,Nyakánál elkötött telefosott zokni,, néz ki így, ugye mondta a koma ,,örülök egy se pocakos,, nem hát mert te zabálsz fel mindent...
Fel kellene adni utánvét a kedves komájának Észak.Koreába, VISSZAÚT LEHETŐSÉGE NÉLKÜL!!!
A tektök teljes létszámmal ott lesz körülötte, de azért így se lesz biztonságba...
Desischado
Menjen minél hamarabb, és vissza se jöjjön! Ajánlanám Grazt okvetlenül ejtse útba! Ja, és felénk ne jöjjön!
mate03
@dr. prédikátor: Kíváncsi volnék a kíséretre! Ugyan hány TEK-es autó kíséri,és hány kigyúrt testőr! Mert ez a szarláda már a wc-re is,testőrrel megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok