Az uniós források hatékony felhasználását, a közigazgatás korszerűsítését és a nemzeti közműszolgáltató elindítását nevezte az év legfontosabb feladatának Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A 2007-2013-as ciklus lezárásaként még jelentős uniós forrást kell lehívni ahhoz, hogy a teljes rendelkezésre álló összeget maradéktalanul fölhasználjuk – mondta a politikus az Almási István polgármester és Hegedűs Zoltán alpolgármester társaságában a Tarjáni olvasókörben tartott lakossági fórumon. Hozzátette: a másik fontos teendő, hogy elkezdődjenek a 2014-2020-as időszak fejlesztései.

Orbán Viktor miniszterelnök a következő hetekben ellátogat a 23 megyei jogú városba, hogy egyeztessen a fejlesztéspolitikai elképzelésekről, és megállapodást kössön arról, melyek lesznek a következő időszak legfontosabb helyi beruházásai.

Orbán országjárásra indul

A miniszter kifejtette, 2015-ben a kormány egyik kiemelt feladata a hatékonyabb, világosabban működő közigazgatási rendszer kialakítása. Több száz jogszabály módosítását tervezik azért, hogy egyszerűbbé tegyék az ügyintézést. Az átalakítások célja a határidők csökkentése, emellett jelentősen növelnék a helyben elintézhető ügyek számát.

Jó ütemben halad a nemzeti közműszolgáltató előkészítése, amely – versenyre kelve a német és francia cégekkel – árammal, gázzal és talán távhővel láthatja el a lakosságot – közölte Lázár János.

Reális esélye van annak, hogy még az idén nonprofit jellegű magyar állami vállalat, nem "profitéhes multi" fogja a gázt és az áramot szolgáltatni több millió lakossági fogyasztóknak – mondta. Ha ez a munka a következő másfél évben sikerrel jár, a közműszolgáltató az ipar és kereskedelem számára is olcsó gázt és áramot biztosíthat – tette hozzá.

A politikus kifejtette, hogy szerinte önálló orvostudományi egyetemekre lenne szükség. A világszínvonalú hazai orvosképzés vonzza a külföldi hallgatókat – ebben hatalmas gazdasági lehetőségek is rejlenek –, az intézmények önállósága pedig fontos lenne a kórházak szakember-utánpótlása szempontjából. Hozzátette: tisztában van vele, hogy ez az elképzelés komoly szakmai vitákat vált majd ki.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A hatékony felhasználást ti már megoldottátok Annyitisér Jánosom.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
A hatékony felhasználást ti már megoldottátok Annyitisér Jánosom.
hetöndöe
@simmering73: A saját családjának ellopott pénzek esetében igencsak hatékony ez a tokmányorrú semmirekellő szarkupac.
73
Rosszul fejezted ki magad szar jankó.Az uniós források hatékony ellopása az egyik legfontosabb feladat.Ezt elhiszem a fasz jankótól.
nyanya001
Lehetne tenni hatékonyan a növekvő nyomor ellen !

Tömegessé vált a fertőző májgyulladás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: egy év alatt hússzorosára nőtt a megbetegedések száma, tavaly már 1200 esetet regisztráltak az észak-magyarországi régióban. A helyi népegészségügyi szervek nem beszélnek járványról, a miskolci kórház szakértője szerint azonban egyértelmű a helyzet.

Egyre több a hepatitis A-fertőzés Miskolcon, már az iskolákban is megjelent a betegség – hívta fel az Origo figyelmét a vírus terjedésére Pakusza Zoltán. A jobbikos önkormányzati képviselő, aki civilben a Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola tanára, és a saját munkahelyén tapasztalt megbetegedéseket.
( Origó )
vonotok
Drága Hős vezérünk ! Nem tennéd meg népednek ,azt az örömet , hogy csak Felcsútig mennél, és maradnál is ott. Dics himnuszt halok én a Kossuth adón 22 órakor, el is alszok rajta. Kár, hogy a sport hírek nem elöb van,
human
Aha. Lesz majd orvosképzés a gazdag tanulóknak és magánkórház a gazdag betegeknek. A többinek meg legyen az egészségügy és oktatás egyéni szocprobléma.
Senara
Országjárás ? Kell ez neki , nem hiszem , hogy éljenző tömeg várná .
dr. prédikátor
te szerencsétlen betyárkörte!!! A te országjárásod rosszabb lesz a tatárjárásnál is!!!
laszlobihari
@dr. prédikátor: és még egy sáskajárást is hozzá lehet számolni, a tatárok nem voltak ennyire éhesek!
human
@Senara: Remélem lesznek tüntetők minden városban ahol csak jár. Nem ártana visszahozni a valóságban Orbánt.
eszegfu
Kérlek, erre ne gyere! Most megmondom: nem látlak szivesen.
m.macskosz
Nem lehetne rábeszélni, hogy kezdje a mongol pusztán, és ne siessen vissza?!
Senara
Országjárás álruhába , udvari bolonddal ? Ja nem 1470 írunk ..
Hofipisti
Szerintem már van szakbizottság - Gulyás Gergely vezetésével, külön gázsiért - aki előkészíti a "Tákolmány" következő módosítását: Magyarország szocialista Orbánisztán.
lópicigáspár
@m.macskosz: Jó ötlet, és ha megy, gyalog menjen!
silber13
@m.macskosz: 08:36-ra : A mongol puszta jót tenne neki ott táncolhatna kedvére, a pávatánc mellett megatanulhatná a birkózók sastáncát, bár ahhotz felettébb botlábú!
vadsanca
Talán kirándul? Remélem gyalog megy? Legalább levezetné a fölös energiáit és még levegőzhetne is. Ezenkívül elfáradna és nem lenne energiája arra, hogy hülyeségeken "gondolkozzon". Hátha kitisztulna az elméje. Másrészt szembesülne a nép problémáival. Autópályán, vagy a levegőből ez nem igazán látható! De ez a legjobb menekülési út a gyáváknak.
Ideje lenne már belenéznie a tükörbe és megkérdezni, hogy "tükröm, tükröm" hogyan kormányzom az országot? Valószínű hasonló választ kapna mint a gonosz mostoha a "Hófehérke" c-ű történetben.
eszegfu
@Senara: Kár... O.V.-nek is álruhában kellene járnia az országot, persze TEK nélkül, akkor talán megtudná, felfogná mi az emberek véleménye róla és a kormányzásáról.
Saját emberei még azt sem merik elmondani neki, ha vesztett a kedvenc focicsapata. Én még abban sem vagyok biztos, hogy tudatában van miként él a "népe".
eszegfu
@lópicigáspár: A gyalogos menete kicsit necces... félek, hogy nem lesz kitartása a hosszu uton...gyorsan kellene repiteni a mongol pusztába, igy akkor még abban is biztosak lehetünk: elindult. Persze nem retur jeggyel!
papa.49
,,Nyakánál elkötött telefosott zokni,, néz ki így, ugye mondta a koma ,,örülök egy se pocakos,, nem hát mert te zabálsz fel mindent...
Fel kellene adni utánvét a kedves komájának Észak.Koreába, VISSZAÚT LEHETŐSÉGE NÉLKÜL!!!
A tektök teljes létszámmal ott lesz körülötte, de azért így se lesz biztonságba...
Desischado
Menjen minél hamarabb, és vissza se jöjjön! Ajánlanám Grazt okvetlenül ejtse útba! Ja, és felénk ne jöjjön!
mate03
@dr. prédikátor: Kíváncsi volnék a kíséretre! Ugyan hány TEK-es autó kíséri,és hány kigyúrt testőr! Mert ez a szarláda már a wc-re is,testőrrel megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.