A kormány, miközben hangzatosan "átvállalta" a települések tartozásait, ennek fejében olyan mértékben csökkentette a forrásaikat is, mintha egy családtól nemcsak az adósságát, de egyúttal a fizetését is elvette volna – fogalmazott Botka László a Népszavának adott interjújában.

Példaként felhozta, hogy Szegeden öt év alatt csaknem évi 900 millióról 183 millió forintra csökkent az a kormányzati forrás, ami helyben szociális támogatásra költhető.

A szokásos fideszes kommunikációs trükknek nevezte azt, hogy "átvállaltak" korábban önkormányzati feladatokat: elvették az iskoláikat, hivataluk egy részét – de jóval több támogatást is, mint amennyibe ezek kerültek. Kiemelte, hogy Szeged ezzel legalább kétmilliárd forintot bukott évente – ennyivel kevesebből kell gazdálkodniuk.

Azt is kommunikációs trükknek értékelte, hogy a kormány azt mondja az önkormányzatoknak, hogy „ezentúl ti gondoskodtok a szegényeitekről – és ha nincs miből, cserében fölajánljuk, hogy annyi és olyan adót vettek ki a lakosságra, amilyet csak akartok". A labdát – a már nagyon is ismerős csellel – egyszerűen átdobta a mi térfelünkre – hangsúlyozta Botka.

A közmunkaprogramról úgy nyilatkozott: ha a kormány a munkanélküliségi adatokkal bűvészkedik, lelke rajta, de mindenki tudja, hogy a közmunkásokkal megszépített statisztika csupán a reménytelenség elfedésére szolgál.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Rosszul tudja a Botka, mert a forrásokat nem a fidesz, hanem személyesen Gyurcsány vonta el. Ez bizonyára így is van, mivel Orbán sohasem hazudik.
Borda
''Olyan és annyi adót vettek ki,amilyet akartok''-csakúgy,mint országosan is tesznek. A lényeg,hogy a szegényebb réteget tovább sanyargassák és még helyileg se számíthasson semmilyen támogatásra. De ök támogatják a családokat,ösztönözni akarják a gyermekvállalásra a párokat stb. Mikor elégeli már meg mindenki Orbánc bűnözését?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.