Eddig az állam fizette a beteg családtagok ápolására igényelhető méltányossági támogatást, márciustól azonban megszűnik – az erre fordítandó összeget az önkormányzatoknak kell kigazdálkodniuk. Az önkormányzatok ezentúl más jogcímen nyújthatnak segítséget – saját költségvetésükből –, erre viszont nem kötelezi őket semmi.

A XIX. kerületi önkormányzatban például egyelőre nem tudják, mi lesz azzal a 140 családdal, akiknek eddig járt a 23600 forint – eddig az állam fizette a beteg családtagok ápolásakor igényelhető támogatást, de márciustól megszűnik ez a rendszer. Vinczek György, a kerület alpolgármestere azt tanácsolta: „aki valamilyen pénzbeli ellátást szeretne, az kezdeményezze regisztrált munkanélkülivé válását”, hogy a közmunkarendszer segítségével szeretnék tudják az érintett családok helyzetét könnyíteni.

A szociális ügyekért felelős államtitkár korábban már nyilatkozott az üggyel kapcsolatban, ő azt mondta, hogy egy 30-35 milliárd forintos központi költségvetésből finanszírozott keret áll majd rendelkezésére annak a 3000 önkormányzatnak, amelynek nincs fedezete a családok további támogatására.

Márciustól a méltányossági ápolási díjon kívül a lakásfenntartási és az óvodáztatási támogatást is megszüntetik, ezen felül méltányossági közgyógyellátást sem lesz kötelező adni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Köszönet azoknak, akik ezt a rendkívül "családbarát" kormányt ismét hatalomra juttatták!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@mate03: Én is ettől félek! De remélem, az embereknek előbb elegük lesz!
lajospapa
Az így megspórolt méltányossági támogatást oda kell adni az államtitkároknak, képviselőknek a benzinpénz mellé koszorúpénzre!
Strassnoff Ignác
"Megszorító intézkedések csak a Gyurcsány kormány idején voltak."
Mint az jól látható...
hetöndöe
Rohadjatok meg szarházi fidesznyikek az összes idióta szavazótokkal együtt!
kukac50
A Fidesz éhenhalásra ítélte a legszegényebbeket!
Ha bedugják a gondozottakat a kórházba az sokkal többe kerülne a kormánynak.
Ápolási díjat kapnak 28-30 ezer forintot minden hónapba, a kórházi ellátás ennek többszöröse lenne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.