Az MSZP követeli, hogy a kormány azonnal állítsa le az új hivatali gépkocsik beszerzését, és az erre szánt csaknem félmilliárd forintot csoportosítsák át a mentőszolgálat problémáinak kezelésére – közölte a szocialista párt alelnöke, frakcióvezető-helyettese szombaton az MTI-vel.

Lukács Zoltán közleményében botrányosnak nevezte, hogy a jelenlegi 743 mentőautóból csaknem 180 esetkocsi 10 évnél öregebb, és emiatt ezek a járművek lényegesen lassabban érnek egy-egy életmentés helyszínére.

Ennek ellenére a kormány nem vásárol új mentőautókat, hanem csak annyit tett – utalt a politikus a Népszabadság szombati cikkére –, hogy 10-ről 13 évre emelte a még használható járművek korhatárát.

"Pedig lenne pénz új életmentő járművekre, de a kormány csaknem félmilliárd forintból inkább 40 új hivatali autót vásárol magának" – fogalmazott Lukács Zoltán, azzal zárva közleményét, hogy "a kormányzati luxus nem lehet fontosabb a magyar emberek életénél".

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
NIncs 2 éve sem, hogy új autókat vásároltak. Azokat még nem kell lecserélni. helyette a mentőket kellene. Van olyan mentőautó, hogy a doki tüdeje a lélegeztetőgép.
Az autók műszaki állapota gyalázatos. 1 mentő 5-6 faluból szedi össze a betegeket, dél van mire beérnek a megyei kórházba, és este 8 óra, mire hazaér a beteg.
nem országjárásra kell vinni a beutaltakat, hanem a klinikára.Ezen változtatnának mielőbb.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
A ,,kormányzati autókat,, 2011. ben jelentették be 2012. ben vásárolták meg, egy 3 éves autónak nincs még baja csak ha összetörik, ezek nem Trabik. vagy Daciák, vagy faros Skodák, nem kell az ótvaros szöveg, egyszerűen kell a pribékeknek, néhány éves rendben tartott, gondosan szervizelt autó, EZ A TÖRTÉNET LÉNYEGE!!!
36
@m.macskosz: Én is erre gondoltam. Mármint az egyenlőtlenség fájdalmas voltára. Mert az van. Még normális parlamentarizmus sincs. És ha egy nemzet életében, ott is van egy uralkodó, az tradícionálisan elfogadott kell legyen. Magyarországon ez megszakadt és nem is kellene erőltetni. Még fikció szintjén sem.
Bár, sajnos többen ahhoz vannak szokva, hogy kell egy erős kezű vezető. Mert lássuk be a történelem ebbe a helyzetbe szülte bele a társadalom nagy részét, generációkon át. Török-Habsburg-Szovjet-EU-USA. Mindegyik ellen lázadtak/lázadnak, de sokan tudatalattiból, tudatosba téve át az érzést, hasznot húznak belőle. A többség pedig elszegényedik. Sajna ez van ma M.O.-n.
m.macskosz
@36: :)
Nálunk az a baj, hogy nem csak a politikai elit csal, lop, hazudik,
de azok is, akiknek kontrollálniuk kellene őket.
Orbán, elismerem:
EZT NAGYON MEGCSINÁLTA. :(
Meg azt is, hogy ma Magyarország egyik fele utálja a másikat.
Ez sem sikerült eddig még senkinek.
...hogy ez valaha is visszafordítható lesz, --sajnos---, kétlem..:(
KERKA
@papa.49: Erre emlékeztem én is, csak a dátumra nem, de jó, hogy te megtaláltad:))
36
@m.macskosz: Igen. És sajnos, minél nagyobb a tagoltság és külömbség, annál nagyobb az igény az erős, mondhatjuk szélsőséges vezetőre.(lásd. görögök, de a terrorizmust is erre használják fel) De itthon is ezt fogják elérni, ezzel a sok kis párttal. Kisebbségbe kerül az elvonatkoztatni tudó és a helyzeten gondolkodásában felülkerekedni bíró réteg. És van még egy réteg. Azok, akiknek már tök mindegy hogy ki-mi van hatalmon, mert abban él, hogy az érdekeit már soha nem tudja érvényesíteni. Na ők már el sem mennek szavazni.:(
m.macskosz
@36: Ahogy mondod. Sajnos. :(
Talán, --ha keserves lassúsággal is--, de kezd nyílni a "rabszolgák" szeme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.