Az Index tette közzé egy, a Hódmezővásárhelyhez közel fekvő Szikáncson élő olvasójuktól kapott képeket arról, hogyan is néz ki a település egy része, ha kicsit többet esik a szokásosnál.

A levél írója szerint a 800 fős település rendes körülmények között kellemes, zöldövezeti, többnyire rendezett, gondozott kertes házaival ideális lakókörnyezet, csak van némi probléma az esővízzel.

„Az a szóbeszéd járja a településen, hogy a települést övező meliorációs csatornákat az új földtulajdonosok beszántották, vagy csak a csatlakozást megszüntették. Sajnos hetek óta így néznek ki az utcák. Csatornahálózat még nincs a településen, ezért a fürdőszobák,WC-k mára használhatatlanok. A derítőkből már az udvarokon van a víz, ami nagyfokú fertőzésveszélyt jelent" − írja az Index olvasója.

„Nem észleljük, hogy bárki is segítségünkre lenne. Annyi történt, hogy a Fő utcán nemrég létesült új buszmegálló burkolatát felbontották, így most a postát meg lehet közelíteni. Nem tudok róla, hogy igéretet kaptunk volna a várostól. Ma délelőtt újabb fotókat készítettem, nem láttam, hogy valamiféle mozgás lenne a településen. /Gépek,szivattyúk,egyebek/" − áll a levélben.

Szikáncson hetek óta áll a trutyis víz
fotó: Index

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
A meliorációs csatornákat beszántó új földesurakat kicsit meg kellene mártogatni a derítőkből feljövő vízben. Aztán ásóval közmunkában csinálják vissza a csatornákat, utána saját pénzükön csinálják meg a csatornahálózatot.
Egyelőre ennyi...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@m.macskosz: Én is ott születtem az V. ker. ben, meg ott is nőttem fel, csak mikor megnősültem menekültem ki a városból, Monor mellé egy kis csöndes faluba, de azért közel a városhoz...
A Belvárosi bérházból kertes családi házba...Azért ismerem a vidéket...
m.macskosz
@papa.49: Nálunk meg bármennyi eső esik is, mindegy, mert másnap már meg sem látszik.
papa.49
@m.macskosz: Vélhetően homokos a terület,vagy mint ahol mi laktunk dombos...
Ez a település olyan mint egy asztal, és a környék legmélyebben fekvő települése, szoktam arra járni mikor adódik egy kis melóm...
Senara
@papa.49: Szikáncs, az messze van Felcsúttól, ilyen formán ne is érdekes... na-na csuti szerelő sok milliárdért biztos csatornázna . Távolság nem akadály ,pénzkérdése minden
papa.49
@Senara: Itt elsősorban nem a csatornázás hiányzik hanem a talajvíz, a belvíz ami nehézséget okoz az ott élőknek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.