A januárban hatályba lépett közétkeztetési rendelet kapcsán a tapasztalatok szerint máris csökkent a gyermekek cukorfogyasztása. A közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról szóló rendelet értelmében a tálalókonyhákon az ételekhez só, illetve cukor nem adható. Ugyanakkor a rendelet már nem korlátozza a só, vagy cukorszórók elhelyezését az éttermekben. Fontos azonban tájékoztatni a fogyasztókat arról, hogy “A túlzott só- és cukorfogyasztás szív- és érrendszeri betegségekhez, elhízáshoz és cukorbetegséghez vezethet!”
Forrás:
egeszsegugy.info
Feltöltő: egeszsegugy
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
4 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás