A dunántúli megyékben havazás és helyenként hófúvás nehezíti a közlekedést, az érintett területek útjain lassú a haladás, folyamatosak a balesetek, az árokba csúszások.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság  vasárnap délelőtti közlése szerint az érintett területekről folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba, jellemzően árokba csúszott kamionokról és személygépjárművekről.

A meteorológiai előrejelzések szerint a Dunántúlon a helyenként viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél a számottevő hóval borított tájakon hófúvást okoz: Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében magas hótorlaszok is létrejöhetnek.

Több útszakaszt érintően már korlátozásokat is bevezettek a közlekedők biztonsága érdekében. Az OKF azt javasolja, hogy aki teheti, ne induljon útnak a leginkább érintett területeken, ha mégis, akkor csak megfelelően felkészített gépjárművel.

A balesetekről, korlátozásokról és a meteorológiai riasztásokról a nap 24 órájában értesítést kaphatnak ingyenes, okostelefonra készített "VÉSZ" alkalmazás segítségével, illetve az utinform.hu és a met.hu honlapokon.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Igen, tél van, de tegyük hozzá: január téli hónap :) Bár én inkább a tavaszt és nyárelőt kedvelem és már nagyon várom. (Csak picit félek, hogy az is téliesre sikeredik )
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@KERKA: Hmmm...Talán mert praktikusak voltunk?! Három mázsa szíp szál embernek, ott voltunk. Elintéztük a BM bevonása nélkül.:)))
KERKA
@36: Nem semmi teljesítmény lehetett:))
36
@KERKA: Jobban esett utána az ebéd.:)))
KERKA
@36: iszonyú kiváncsi természetű vagyok: mit ebédeltetek?
36
@KERKA: Sült kacsa(sörétek kiköpendők!):)))+tört krumpli+kompót. A kacsát nyakonöntve egy kis vörösborral. Csak úgy pirul. Kiválló!:)
KERKA
@36: fogadok, hogy szilva kompót volt:))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.