Újabb Fideszes belharc a láthatáron: Kósa Lajos támogatja az ellenzéki javaslatot, ami sérti Rogán érdekét – derül ki az RTL Klub híradójából.

Rogán Antalnak hála, ha ma egy Európai Unión kívüli befektető gyorsan szeretne letelepedni Magyarországon, elég hozzá 93 millió forint névértékben letelepedési kötvényt vásárolnia. Ám a kötvények értékesítést nem az állam végzi, hanem közvetítő cégek. Még hozzá olyan cégek, amiket két éve a Rogán Antal vezette gazdasági bizottság jelölt ki pályáztatás nélkül.

A közvetítő cégek jelentős haszonnal dolgoznak: ügyfelenként 11 millió forintot keresnek, sőt, van olyan közülük, ami még 14,5 millió forintos díjat is  felszámol kezelési költségként. A cégek közül mindössze egy van Magyarországon bejelentve, a többi székhelye olyan távoli országokban van, mint a Kajmán-szigetek, Ciprus vagy Lichtenstein. Az ellenzéki Párbeszéd Magyarországért párt szerint a cégek offshore-gyanúsak, tulajdonosi hátterük pedig átláthatatlan, így szerintük államosítani kéne a kötvényértékesítést.

Kósa Lajos az RTL híradó kérdésére elmondta: támogatja a PM törvényjavaslatát Rogánnal, a Fidesz frakcióvezetőjével szemben is. Ugyanis szerinte „a mostani helyzetben helyesebb, ha a kötvényértékesítés az állam kezében összpontosul”. Az RTL Klub próbálta keresni Rogán Antalt, hogy mit gondol Kósa kijelentéséről, ám nem érték el az ügyben.

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Senara
Milyen szemét aljas dolog és nyilvánvalóan csalás ! Üzletelnek az állampolgársággal és nem itthon marad a suska , hanem megutaztatják , gondolom csak oda "jeggyel" . Két % - nekiáll nyilvánosság előtt vitatkozni , elég a mutyiból a másik dülledt szemmel tiltakozik ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@coyote3: Ne már, még hogy katanát?! Nem méltók rá! Jó lesz nekik a kenderkötél is!
Amúgy meg szerintem is szemfényvesztés az egész, szerintem kóser alajos megpróbálja eljátszani a "jófiút", de közben épp olyan hulladék, mint a tonyó!
volvós
@eszegfu: 11:41

Bátor vagy, hogy a kerényit " leurazod "...:-)))
volvós
Dugóslala !!! Abbahagyhatnád a fogalmazásgátló szedését,
a mellékhatásokról kérdezd orvosod, vagy gyógyszerészed !!!
eszegfu
@volvós: Á dehogy vagyok bátor, csak vak!
volvós
@eszegfu: 15:31

Lehet, hogy elütötted a betüt :-))))) Van ilyen !
mate03
@kkalman: Ez már nem bili! Ez fos tenger! Ebből a szarból nekünk kell kimásznunk! Kurva nehéz lesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.