Többmilliós vesztegetés alapos gyanúja miatt nyomozás folyik Balmazújváros polgármestere, Veres Margit ellen – tudta meg a Blikk hivatalos forrásokból.

A városvezető a Fidesz támogatásával nagy fölénnyel nyert a tavalyi önkormányzati választáson, noha ekkor már javában folyt ellene az eljárás. Veres az előző ciklusban a város jegyzője volt, a gyanú szerint ebben a minőségében követte el a terhére rótt bűncselekményt. A nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség indította – írja a lap.

A Blikk úgy tudja, az ügy a városi sportcsarnok 2013-ban befejezett felépítéséhez kötődik: Balmazújváros 180 millió forintos rendkívüli támogatással segítette a beruházást, amelyet egy helyi vállalkozó, K. Sándor irányított, aki a hivatali vesztegetési eljárás másik gyanúsítottja. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a település támogatását honorálta – meg nem engedett módon – a vállalkozó, egyebek között azt is vizsgálják az ügyészek, miként került a városvezető birtokába egy Volkswagen Passat – olvasható a lapban.

Veres Margit a lapnak elismerte, hogy 2013 februárjában valóban vásárolt egy VW Passat gépkocsit 1 950 000 forintért, K. Sándor pedig előbb nyilatkozott a lapnak, majd visszavonta nyilatkozatát. A főügyészség megerősítette a lap információit.

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Le kell mondatni! Ha ellenzékivel történt volna hasonló eset, már az egész párt vezetőségének lemondását követelő tüntetések sora, feljelentések áradata megindult volna! Hol vannak hazánk ellenzéki pártjai? Miért ilyen tehetetlenek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Felipe
Néhány kishalat beáldoznak akik csak egy passatot loptak hogy a nagyok csendben elvonuljanak a milliárdokkal. Így szokott ez lenni maffiaországban.
Bugajakab
Margitunk a járási hivatal vezetője is volt, egy ideig!
Fradigege
Zörögnek a csontvázak a szekrényekben.
surdillo
@Don Quijote: Nem tett a közösbe, belőle,vagy keveset!Akik millákat raktak és raknak vigan lavíroznak!
mate03
@wagabund: Ennyire marha?Nem tudja hogy kicsit nem szabad lopni!? Lásd Lázár Orbán Rogán! Soroljam még?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.