A bíróság elrendelte a Kuruc.info egyik holokauszttagadó írásának elérhetetlenné tételét a Tett és Védelem Alapítvány eljárása eredményeként – írja a Népszabadság.

Az alapítvány sikernek tartja a döntést, de nem elégszenek meg ennyivel. Bodnár Dániel kuratóriumi elnök elmondta, a honlap több gyűlöletkeltő cikkgyűjteményét hozzáférhetetlenné akarják tenni – végső soron pedig magát a honlapot is.

Magyar bíróság, ahogyan arról a közrádió híre nyomán a Népszabadság is beszámolt, első alkalommal döntött internetes tartalom elérhetetlenné tételéről.

A Kuruc.info nevű náci-nyilas szellemiségű portál a magyar törvények megkerülésével, amerikai szerverről működik. Az ominózus – álnéven jegyzett, 2013-ban közölt – írás a „gázkamrás kivégzéseket” legendáriumnak minősítette, és azt állította, hogy Auschwitzban „még mutatóban sem történtek” tömeggyilkosságok.

A lap egyébként nem hajlandó eltávolítani a holokauszttagadó írást. Újabb procedúra következhet, ha az amerikai hatóságok nem lépnek, akkor a magyar médiahatóság fogja felszólítani a hazai internetszolgáltatókat, hogy tegyék elérhetetlenné a cikket.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Amerikai szervernek megtiltani ??? Érdekes lesz !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tekla
Talán kéne hagyni lehetőséget tájékozódásra, ebben a hazug világban. Többnyire forrás megjelöléssel hozzák le a cikket és igen érdekes összefüggésekre világítanak rá. Akinek nem tetszik olvassa a zöld újságot az is érdekes.
freemanpetya
@Tekla: Hazugabbat a neonyilas haverjaidtól nemigen ismerek a világon. A források a hasonszőrű cirill meg iszlám oldalakról származnak. Onnan dolgoznak, már amikor nem bespanglizva a saját kútfőjükből találnak ki hazugságokat. A híreik a te IQ-dnak valók. Csak azt nem értem hogy mit keresel itt? Gondolom erre a fontos hozzászólásod leírására kaptál megbízást? Nem bántásképen írom csak érdekelne.
Desischado
@mate03: Nem, még soha nem voltam az oldalukon. Amit tudok, azt hírből tudom, de nem ártana, ha ez a szenny végleg eltűnne!

@freemanpetya: Egyet értek veled! A jobbiknak és az összes radikális szemétnek sürgősen meg kellene szünnie!
szolmekkoj
Nemcsak, hogy meg kellene szüntetni a mocskos újnyilas bagázsokat hanem mások elrettentésére hosszú időre rács mögé kellene dugni a szellemi vezetőiket és a tagjaikat . Máshol nincs ilyen.
Valaholvalaki
Radikálisok mindig voltak, vannak, leszenk. Ha valakit bezárnak akkor mártír lesz a szemükben. De milyen okkal tudnának bárkit bezárni a szellemi vezetők közűl? Csak úgy nem lehet senkit börtönbe vinni mert más a nézetei. Mert csak emiatt börtönzik be akkor sérül az emberi joga és elkezd pereskedni. Ezt más hogyan lehet megfékezni és le állítani de annak sok idő kellene.
Knapp75
Elvileg 2014. január 1. óta blokkoltathatja az állam a netszolgáltatókkal a törvénytelenül működő oldalakat (bár ez kijátszható, ha nagyon akarjuk), valahogy a kurucinfo mégis akadály nélkül elérhető...

Ugyanakkor ha az oldal a magyar törvények megkerülésével működik, akkor az ott hirdető pártot és lapot is elő lehetne ám venni! ;)
Vagy ez olyan lenne, mint ha a saját farkukba harapnának Orbánék?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.