A zsidóknak komoly szerepe volt abban, hogy Magyarországból nem veszett ki az életerő. Orbán Viktor a budapesti Kozma utcai zsidótemető első világháborús hősi parcellájának felújítása alkalmából tartott megemlékezésen méltatta a zsidóságot.

A magyar zsidóság első világháborús áldozatvállalásának komoly szerepe van abban, hogy Magyarország újra és újra képes talpra állni, hogy "nemzetünkből nem veszik ki az életerő" – mondta.

Orbán: közömbösek voltunk, amikor segíteni kellett volna

A kormányfő beszédében erkölcsi kötelességnek nevezte a még létező katonasírok felkutatását és egy olyan adattár létrehozását, amely "megőrzi az elesett katonáink nevét".

Felidézte, hogy az első világháborúban a magyar hadsereg még származásra való tekintet nélkül biztosította katonái előmenetelét, két és fél évtized múlva viszont "szeretet nélküliek és közömbösek voltunk, amikor segíteni kellett volna, és sokan, nagyon sokan voltak azok a magyarok, akik a rosszat választották a jó helyett, a szégyenteljest a becsületes helyett". Orbán Viktor hangsúlyozta: felfoghatatlan az az út, amely az első világháború hősi magyar zsidó bajtársiasságától a koncentrációs táborokig vezetett.

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke köszöntőjében kiemelte: a most felújított parcella is jelzi, hogy a magyar zsidóság évszázadok óta a magyar nemzet része.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troppauerhumer
Nem sül le a pofájukról a bőr...keresztapák egymás közt.
'-Don Orbino, mindent elintéztem.'
'Igen?' - válaszolt Orbino.
'Minden úgy történt ahogy kívánta, keresztapa. Tettem nekik egy visszautasíthatatlan ajánlatot..'
Tegnap az araboknál ma itt... hááát...
Jó minden istennel jóban lenni!
Borosst legutóbb itt hallhattam, ahol elmondta, hogy a "Horthy-rendszer szemtanújaként akkor nem tapasztalt antiszemitizmust."
Ekkorát hazudni. Folyamatos a szerecsenmosdatás, a múlt meghamisítása.
Mercedes látogatás, a német multi cég, amelyik kihúzott bennünket a stagnálásból, most meg ez a zsidó temető látogatás. Viktor nagyon pedálozik Angéla felé, hogy aztán Putyinnal újra 0-ra állítsa a számlálót.
Hogy lehet Angelánál jó pontokat szerezni egy zsidó temető látogatással,nagyon kell az az EU-s pénz,itthon nem sok minden maradt elmutyiznivaló,azért adó adó hátán.
Ezeknek semmi sem szent, nincs mit megtörni.Ez álszent képmutatás, nem más.
Amilyen kurva pechünk van, vissza is jönnek a temetőből..
73
Ti most is közömbösek vagytok az emberek felé.Nem kell múlt időben beszélnetek retkek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.