Hende Csaba honvédelmi miniszter hétfőn bemutatkozó látogatáson fogadta Colleen Bellt, az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét – közölte a Honvédelmi Minisztérium közleményben.

A közlés szerint Hende Csaba és Colleen Bell áttekintette a Honvédelmi Minisztérium prioritásait, a Magyar Honvédség jövőbeni terveit, a magyar–amerikai védelmi együttműködést és annak fejlesztési lehetőségeit. Mint írták, a felek áttekintették továbbá az Ukrajnával és egyéb válságterületekkel kapcsolatos kérdéseket.

Colleen Bell köszönetet mondott Magyarországnak a nemzetközi műveletekben való részvételéért, méltatta az Egyesült Államok és Magyarország közötti, a védelem területén kialakult kitűnő együttműködést és az ezt jól jellemző kapcsolatokat a különleges műveleti erők között – olvasható a közleményben. A nagykövet – a NATO tavaly őszi csúcstalálkozójára utalva – hangsúlyozta a védelmi költségvetések emelésének jelentőségét.

Colleen Bell január 19-én érkezett Budapestre, megbízólevelét január 21-én adta át Áder János köztársasági elnöknek a Sándor-palotában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.