Önkormányzati tulajdonú, térítésmentesen felajánlott, minimum négyhektáros beépítésre szánt területet keres a Belügyminisztérium egy minimum ötszáz fős börtönberuházás végrehajtásához. Feltétel, hogy a felajánló vegyen részt a kialakításban és a működtetésben, és legyen a közelben munkalehetőség. Az új börtönbe 2018-2019-től küldhetik az elítélteket. A kormány honlapján megjelent felhívás szerint a férőhelybővítésre a nemzetközi elvárásokhoz való igazodás, a korábbi vizsgálatok eredményeire reagáló 1040/2011. kormányhatározat végrehajtása érdekében kerül sor. A magyar börtönviszonyokat tavaly is elmarasztalták az Európa Tanács szakértői, akik a legtöbb büntetésvégrehajtási intézetben bántalmazást és zsúfoltságot tapasztaltak.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ha javasolhatom, akkor építsék Felcsútra... az pancsolóaréna mellé
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
brutus
ENNYIT TUDNAK a köcsögök !! Remelem MAGUKNAK epitik...
Vizual
@Papuska1: Csak a Budapestre válaszolnék. Ott kapálsz ahol akarsz. A vidéki embernek is volt rangja, én a született Pesti aki vidéken nevelkedett, szívesen élveztem a vidék nyugalmát és valahol az állandó bőségét. De tudod ez az úri muri vidékiek többségéből áll. Na ezért őrülök, hogy vidékre helyeznek hivatalokat Őesti ember, akik az ország 1/5 adják, nem véletlen, hogy a vidék szennyét nem szeretik
Azt mondják az értelmiség születik.Hát a bunkó is. De tehénszarból nem lesz nagyívű tudós ember, ha a vidéki szűk, művelődési és tanulási lehetőségek megszűnnek. Már Budapesten. Is Én még vidéken nem láttam 10 ezres magán könyvtárat. Ha kinézek a másik szobába, ott van..Magam érintett vagyok Nográdban,
és másodiziglen Erdélyben. De ezt a dzsentri tudás nélküli atyavilágot nem szeressem.
Vizual
Igen. Én a makrókörnyezetre gondoltam a mikróval együtt. Mert tőrvényszerűségek vannak.
A börtön épitése pedig új munkahely ahová dolgoztatni viszik majd a rabokat. Na nem azért hogy kussoljanak, el legyenek foglalva, hanem azért, hogy valaki szinte ingyen használja, dolgoztassa őket.
verőce21
Jó üzlet a börtönépítés, már írtam régebben. Az állam biztos, és jó bérlő.
gazdag dezső
Hát kell is az újabb börtön,mert nagyon sok a bűnöző !! Lehet,hogy a mostani politikusain egy része is majd oda kell,hogy kerüljön!! Mert legtöbbjük azt érdemli. Nagy tisztelet a kivételeknek.Talán a leg egyszerűbb lenne ,ha egy elhagyott laktanyát kijelölnének erre a célra,mert sok van ilyen,és erre a célra alkalmas hely! Nem kéne valaki kiváltságos embernek egy nagy melót adna valami hotelszállodaszerű épület építésére!! A Rákos ideje alatt is dolgoztatták a rabokat,és most is nagyon azt kellene tenni velük,mert az ott nem üdülő!!
Papuska1
@Vizual: Azt hiszem bár még jóindulatot is érzek a szavaiban, az alapvető Pesti tévedések ott vannak a mondataiban. Ha megnézzük az utóbbi időszak híres és elismert embereit szerencsére erősen túlreprezentált ebben a kőrben a vidéki ember. Azzal a hibával küzd, amivel az irányítás egy jelentős része is, a vidéken élők 4 nem tévedés 4%-a él főállásban a mezőgazdaságból. Van ezen kívül egy rész, aki jövedelem kiegészítés, illetve életmódbeli okokból foglalkozik mezőgazdasági tevékenységgel. Ez nem öröm, hanem elég szomorú, de tény. Az is tévedés, hogy az ország ötöde él Budapesten. Ha az agglomerációt nem tekintjük, 1, 6 milliónál valamivel több ember él a Fővárosban, ez a népesség 1/6-a szűken! A vidék ipari gazdasági súlya egyre nő. Azt az elképzelést pedig a leghatározottabban visszautasítom, hogy a vidéki "kapálgatós" illetve "tehénszarszagú" emberekről beszél, nem gondol arra, hogy a falvak közelében kiválóan felszerelt egyetemekkel vidéki városok vannak. A tudományos Akadémia több utóbbi elnöke büszkén állította, hogy falusi, összevont iskolai csoportokból indulva kerültek a több diplomás akadémikusi posztra. Pláne ma az internet világában a Főváros ilyetén előnye jelentősen csökkent. (Mint ahogy gazdasági részesedése a nemzeti össztermékben ,bár még mindig magas, koránt sem annyi, mint néhány éve volt!) Ráadásul tudományos tény, hogy a magas CO és NO2 tartalom a levegőben gyors elbutulást eredményez! Fentiek alapján fenntartom az állításomat, hogy a nemzet fenntartója és kulturális utánpótlásbázisa a vidék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.