A kormány ingyenes állami feladattá tenné a kéményseprést a lakossági otthonokban – hangzott el az RTL Klub híradójában. Így az erre szakosodott cégek helyett a Katasztrófavédelemmel végeztetnék a feladatot.

Annak ellenére is, hogy a Katasztrófavédelemnél nincsenek meg sem az ehhez szükséges szakemberek, sem pedig az eszközök. Így még az is elképzelhető, hogy ezentúl a közmunkások vennék át a kéményseprői feladatokat. A Belügyminisztérium elmondása szerint csak a megfelelő végzettséggel rendelkező közmunkások foglalkozhatnának kéménysepréssel.

A Kéményseprő Mesterek Szövetsége azt nyilatkozta, hogy azok a kéményseprő cégek is tönkre mehetnek, akik még talpon tudtak maradni a szakmát rosszul érintő rezsicsökkentés után. Ugyanis bevételeik 90%-át jelentik a lakossági megbízások. A szakemberek azt sem értik, hogy miért nem az ő jól képzett cégeikre bíznák a feladatot.

A kormány egyelőre még nem tudta megmondani, hogy az ingyenes kéményseprés mennyibe kerülne az adófizetőknek.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
" A Belügyminisztérium elmondása szerint csak a megfelelő végzettséggel rendelkező közmunkások foglalkozhatnának kéménysepréssel." Nem lesz nehéz olyanokat találni, hiszen ha felszámolják a kéményseprő cégeket az összes kéményseprő közmunkás lesz. Azért ez f@szán ki van találva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@Dr. Felipe: Mivel Dr Desischado vagyok, máris vállalom a műtétet! Nem baj, ha esetleg elhalálozik?

Én ezt elhiszem, hiszen a a kéményseprők közmunkások lesznek, máris nem kell nekik annyit fizetni! Jól mondta Lekvárosbukta, ki van ez találva valóban! Hogy az a magasságos kaporszakállú, hogy egy több tonnás mennyezet rogyna rájuk!
1szomjas
@sentinel216: A felsorolt szervektől, intézményektől ( Parlament, minisztériumok, kormány,+ még néhány egyéb ) kell elzavarni mindenkit közmunkásnak (vagy, esetleg Szandokan foglalkoztathatja őket :) :) ), és , mivel katasztrófa ami az említett helyeken kialakult, a katasztrófavédelmet oda kell irányítani ! (Közmunkásokkal feltöltve ! ) Rosszabb nem lenne a helyzet...
verőce21
A kémény egy épület legdrágább szerkezeti eleme! Komoly, szakértelmet kívánó feladat, a karbantartását végeztetni.
nezelodo
"verőce21
A kémény egy épület legdrágább szerkezeti eleme! Komoly, szakértelmet kívánó feladat, a karbantartását végeztetni."

Igazságod vagyon, ez abból is látszik,hogy immár öt éve folyóméterenként 3000 Ft-ban szabta meg a nem megszorítások kormánya szakvélemény díját.
Pálinkafőző Rézüst
@Linna: tegnap, 21:10-re: így igaz! Gyógyszerre már nincs pénze a jószágnak, de még fűtögetni tud picit, hadd pusztuljon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.