Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke végre megszerezte álmai irodáját – írja a 444.hu. A MÚSZ elnöke szemet vetett egy, a Margitszigeten álló Bauhaus épületre, majdnem tíz éve harcol érte, csakhogy eddig más használta. Áprilistól viszont egy váratlan fordulatnak köszönhetően már Gyárfáséké lesz.

Az épületben egyébként jelenleg a Danubius Nemzeti Hajós Egylet (DNHE) evezős bázisa működik, immár 15 éve, Gyárfás pedig 2006-ban vetett szemet rá. Azóta folyamatosan próbálkozik, de csak kölcsönbe kapta meg az evezősöktől  az Európa-bajnokság idejére.

Gyárfás 2009-ben, a Magyar Olimpiai Bizottság ülésén állt elő azzal az igényével, hogy a felújítás miatt bezáró Komjádi uszodából az irodáikat átköltöztetnék az evezősök helyére. Azzal érvelt akkor egy interjúban, hogy

"az evezősöknek egyébként sem az épület a fontos, hanem a Duna, épületet máshol is lehetne találni, még segítenének is ebben nekik”.

Az evezősök közleményben válaszoltak, azt írták, hogy az ország egyik legrégebbi sportegyesülete az övék, a magyar evezős klubok eredményességi rangsorában évek óta 3-5., fővárosi szinten a 2. helyen vannak.

Idén márciusban viszont lejár az evezősök szerződése, ami 10+5 évre szólt. A Nemzeti Sportközpontok 2014. december 6-án pályázatot írt ki az épület működtetésére, de azt még 2014. december 22-én a határidő lejárta előtt visszavonták. Így az evezős klubnak még lehetősége sem maradt a pályázat beadására. Ezek után, micsoda meglepetés,  január 23-án megjelent a Magyar Közlönyben, hogy a kormány odaadja az uszoda melletti klubházat a Magyar Úszó Szövetségnek. Az indoklás az, hogy Gyárfásék “méltó módon” dolgozhassanak a 2021-es budapesti világbajnokság előkészítésén. Az épületet a szövetség ingyen kapta meg 2021. december 31.-ig.

Az evezősöknek március 31-éig kell elhagyniuk az épületet. Vanczák Gergely a DNHE alelnöke szerint az új telephely keresése egy evezős klub esetében érthetően nem könnyű feladat. Ha születik is gyors megoldás az új telephelyről, az alelnök szerint Magyarország egyik legeredményesebb, több válogatott sportolót is kinevelő evezős egyesületének már az idei versenyszezonra való felkészülése is ellehetetlenült – írja a 444.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Hát a Várból kiket is pateroltak ki vicctor miatt?
Meine Ehre heisst Treue
A szokásos rongyrázás. Gyárfás koma státuszszimbólumként tekint a helyre, mint a Führer a Várra. Ezek a semmirevaló patkányok hatalmas hadvezérnek tekintik magukat a saját szemétdombjukon, amihez dukál a (szerintük) megfelelő munka -és lakókörnyezet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.