A szabad vasárnap új lehetőséget teremt a turizmusban, és a szabadidőiparban: fellendítheti a turisztikai szolgáltatók forgalmát – hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára egy mai sajtótájékoztatón.

Ruszinkó Ádám azt mondta, a szállodaiparban és a vendéglátásban dolgozók, azaz a turisztikai szakma egyetért a pihenőnap bevezetésével, a szabad vasárnap ugyanis a szabadidő-turizmus fellendülését vetíti előre. Kitért arra, hogy az ágazatban dolgozók – a munkavállalók mintegy 11 százaléka – felkészültek a megnövekvő forgalom kiszolgálására.

A kormány alapvető célja az emberek életminőségének javítása, amelynek több fontos tényezője van, köztük a magasabb jövedelem, amiből egyre több pénz marad a családoknál – mondta, hozzátéve: az életszínvonal javulásának másik fontos tényezője, hogy minél több szabadidő álljon az emberek rendelkezésére, amelyet a családok tartalmas, közös programokkal tudnak eltölteni.

Utalt az Institute for Health and Productivity Management (Egészség és Munkahelyi Termelékenység Intézet) nemzetközi felmérésére, miszerint a munkahelyi hiányzások 50-60 százaléka a fáradtságra és a stresszre vezethető vissza. Az amerikai székhelyű nonprofit intézet szerint a dolgozók egészségére, rekreációjára fordított összeg a vállalatoknak legalább 2-3 szoros megtérülést eredményez, a kipihent munkaerő jobban teljesít.

A motivált munkavégzéshez szükség van a feltöltődésre, amihez a vasárnapi pihenőnap bevezetése is hozzájárulhat – mondta Ruszinkó Ádám. Kitért arra is, hogy a kormány a SZÉP-kártya rendszer megerősítésére törekszik a rekreáció elősegítése érdekében, ami idén is megtartja kedvezményes adózását.

122 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strassnoff Ignác
@szandokan: Meséld el már Tenger Tigrise, hogy ki keres Orbániában havi 400-at!
Most már tudom. A te alkalmazottaid. Azon kívül?
Kár, hogy én egyet sem ismerek közülük...
Az én ismerőseim egyetemi végzettség alatt nem igazán keresik meg a 200.at. Sokan a 100-at sem. Te vagy nyilván a kivételesen csodálatos, emberbarát kapitalista...
Engem úgy neveltek, hogy úriember nem kételkedik mások szavában, míg nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, úgyhogy ennek szellemében nem hazug patkányozlak le. Azért az motoszkál a fejemben, hogy miért is fizet valaki kétszer-háromszor annyit egy alkalmazottnak, mint amennyit muszáj, de nem feszegetem. Minek? Mindenki hisz belőle, amennyit akar...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
panellproli
Az a baj, hogy csak a határon túli magyarnak van ingyenes múzeum látogatási lehetősége és kedvezményes utazása, az itthoni meg spóorolja meg a 47 e Ft-ből, amiből jól meg lehet élni..
mariaberta
@panellproli: Mert alkalomadtán szükség van a szavazatukra a Fidesznek, az itthoni delikvens meg vegye meg.
szandokan
@bundi:
Minden kitiltás után új névvel kell visszajönni, ezért az ember kénytelen más nevet használni, ha még írni akar. Én mindig ügyeltem rá, hogy felismerjenek az új nevemről, de van, aki megpróbálja ezt eltitkolni visszatérésekor. Ki tudja, neked ez hanyadik neved már, megint most jelentél meg ennél a résznél...Egyébként magasról teszek arra, hogy hanyadik neved, vagy hogy ki hány néven van itt egyszerre, ez mindenkinek a saját dolga.
bundi
@szandokan: hát ahhoz képest hogy teszel rá fentebb is épp ezen lovagoltál...egyébként 2009 vagy 2010 óta bundiként esz a fene itt...és csak a móka kedvéért mondom írtál nekem privát üzenetet enteroként moderaként...és a fent felsorolt nevek mindegyikén...ennyi...
szandokan
@bundi: Ahogy mondod, írtam, de látom, nehezen érted meg, hogy a kitiltást követően másik névvel kell visszajönni.
bundi
@szandokan: egy... az előbb te dobtad fel hogy ez már a sokadik nevem lehet...
kertő... mondom te kezdtél másikat piszkálni hogy más néven vannak itt mint régebben
három... ha rákattintasz a nevemre akkor látid hogy mikor és mihez szóltam hozzá... trhát hogy erőlteted hogy csak a te kedvedért rázom itt a kábam ez elég átlátszó és könnyen cáfolható

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.