Erősen habzik a Játék határok nélkül-ügy: az oroszok nyertek?  A magyarok? Vagy épp annyi nyertes, ahány ország? Annyi biztos, az oroszok nem bízták véletlenre a dolgot és profi falmászókakt indítottak.

"Azzal szembesültünk, hogy bármit is csinálunk, az oroszok fogják megnyerni a játékot, mivel a falmászásban olyan specialistákat alkalmaztak, akikkel nem lehetett versenyre kelni. Miután több ország is tiltakozott, a szervezők menet közben változtattak a szabályokon" – nyilatkozott Gundel Takács Gábor a Borsnak. Tehát igen, a magyar (illetve az egyiptomi és az indonéz) csapatnak az volt a problémája, hogy az oroszok túl jók az egyik feladatban. Az fel sem merült, hogy ők is profikat hozassanak, holott ezt semmilyen szabály nem zárta ki, és a franciák például éltek is a lehetőséggel.

A három ország csapatai így inkább azért kezdtek lobbizni, hogy változtassák meg a szabályokat. Többféle lehetőség felmerült:

Engedjék az oroszok, hogy legalább pár falmászást mások nyerjenek, mert így néző és a csapat számára megvan az az illúzió, hogy van esélyünk. Ebbe értelemszerűen az oroszok nem voltak hajlandóak belemenni.

Vegyék ki a falat a műsorból. Ezt a formátum gazdáját képviselő művészeti igazgató nem engedte, mondván, hogy a fal a formátum szerves része.

Válasszák le a falat a műsor többi részéről, és legyen egy különdíjas verseny belőle. Ehhez kellett hozni egy olyan új szabályt, hogy a 13. adás első 5 játékának nyertese 6 pontot kap, ez adódik hozzá a korábbról hozott pontjaihoz, és így alakul ki a végeredmény. A szabálymódosítást visszamenőleges hatállyal elfogadják, vagyis azt az első adástól kezdve újraszámolják az eredményeket – írja az Index.

A portál megkereste a műsor hazai gyártó cégét, a NuMuvee Kft-t is, akik elmondták, mire sikerült megállapodni, az ütemezés szerinti első 5 adást már rögzítették, ennek köszönhető, hogy két adásbefejezést vettek fel minden felvételt követően, ami a probléma alapvető oka lett. Azért kellett két adásvéget felvenni, mert a már elkészült részekhez idő hiányában nem tudták újból felvenni az új szabályrendszer szerinti elköszönéseket. Az egyiptomi és a magyar tévések viszont privátban, saját kamerával újra felvették a már leforgatott részek elköszönését. A NuMuvee szerint a két befejezés egyben elköszönés is volt, így nem lehetett mindkettőt egy adásban megmutatni.

Persze a hab a tortán, hogy az utolsó adások felvételénél az oroszok nagyon meg akarták mutatni, így kikerültek a falmászók mellett addig szereplő celebek, és hivatásos sportolókkal dúsították a csapatot. A végén mi nyertük meg az új szabályok szerinti első részt, az oroszok pedig a falmászást. A produkció két befejezést is rögzített, így ki-ki el tudta dönteni, hogy melyiket akarja felhasználni. Az oroszok  valószínűleg nem is akarták bevallani, hogy megváltoztak a szabályok, és mi nyertünk az új szabályok alapján. A NuMuvee azt is megtudta, hogy az elmúlt években volt olyan, hogy az oroszoknál akkor is az oroszok nyertek, amikor valójában nem így volt, mert egyszerűen úgy ollózták össze az anyagot – írja az Index.

A francia producer egyébként jelezte, jövőre már két, vizuálisan megkülönböztetető díj lesz. Persze, ha az oroszok rábólintanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.