Ügyvédet fogadott az a nő, akinek gyermekét kidobták egy budapesti társasház negyedik emeletéről – tudta meg a Blikk. A nő peres úton szeretne elégtételt venni mindazokon, akik felelősek lehetnek gyermeke haláláért. A szakember szerint erre meg is van minden esélye.

A tettes O. György először tavaly augusztusban bántalmazta párját, decemberben egyszer már megragadta a kisfiút, hogy kidobja az ablakon. Az eset után őrizetbe vették, harminc napot előzetesben töltött, majd a bíróság felfüggesztett fogházbüntetéssel szabadon engedte. Egy héttel ezután a férfi végzett a kisfiúval és magával is. Távoltartási végzést nem rendeltek el, a Blikk szerint ezt az anya sem akarta.

Spronz Júlia, a Patent Egyesület ügyvédje szerint az új polgári törvénykönyvben világosan le van írva az a passzus, amelynek alapján kártérítési eljárást lehet indítani.

– A tragikus események miatt, úgy vélem, pert lehetne indítani, mégpedig bírósági jogkörben okozott kár címén. Az eset néhány részletét ismerve könnyen elképzelhető, hogy többször is hibás bírói döntés született. Bár jogszerű, közel sem szakszerű eljárást folytattak – magyarázta az ügyvéd, aki szerint vagyoni és nem vagyoni kártérítésért is perelhetne Barbara.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hattorihanna
Az anya nem kért távoltartási végzést ellene,akkor mit akar ezek után??? Akkor kellett volna aggódnia,nem most pereskedni mikor a kicsi meghalt.Legegyszerűbb másban keresni a hibást.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Nekem is elég ellentmondásos ez a történet. Az holtbiztos, hogy azonnal hívtam volna a rendőröket, mert gondolom, nem szépszerével kérte a bebocsátást, és egy percre sem hagytam volna egyedül a gyerekkel! És nekem sem tetszik, hogy ilyen hamar előállt a kártérítéssel. Az visszaadja a gyermeket? Nem. És mekkora ostoba lehet ez a nő, hogy 18 évesen gyereket szül egy nála kétszer idősebb férfinak, amikor ideje sem lehetett kiismerni, miféle? Szóval sajnálom a baba elvesztésért, de nem teljesen tartom ártatlannak.
Anna Mária
Ennek a szerencsétlen nőnek segítségre lenne szüksége, hogy fel tudja dolgozni ezt a borzalmas történetet, és segítségre lenne szüksége ahhoz is, hogy fel tudjon valóban nőni, ne hozzon soha többé rossz döntéseket.
Aki azt tanácsolta neki, hogy indítson pert, nem tette helyesen. Ezzel is akadályozza, hogy a fiatal, gyerekét elveszített anya minél hamarabb szembe tudjon nézni a saját felelősségével.
A nagymama szerepét nem értem, hogy tehet egy tapasztalt, felnőtt ember olyat, hogy nem kér távoltartást azok után, hogy az unokáját már egyszer kitépte az apa kezéből az ablaknál?
szaboria1
@Anna Mária: Az ügyvédje már bejelentette nem indítanak pert.
hattorihanna
@csa-csa: Olvasd el a cikket,nem kért az anya távoltartási végzést ellene.Egy biztos,ha nekem azt mondaná a gyerekem apja hogy meg fogja ölni a közös gyerekünket,soha többé nem engedném a közelébe,és soha nem adnám a kezébe,pláne nem hat hónaposan! Lehet hogy fiatal volt anyának,de nem mentség akkor sem hogy ez megtörténhetett...
tivoli
Én vizsgálnám az anya és a nagyanya felelősségét is. S ha megúsznának ártatlanul, utána perelhetnének. Esetleg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.