5,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene tavaly novemberben az egy évvel korábbihoz képest mind a nyers, mind naptárhatástól megtisztított adatok szerint – jelentette második becslése alapján csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

A nyers adat a harmadik, a munkanaphatással korrigált adat a második hónapja mutat 5 százalék feletti éves növekedési ütemet. A felülvizsgált adat mindössze 0,1 százalékponttal alacsonyabb forgalomnövekedést mutat a január 8-án közölt első becslésnél.

Novemberben az élelmiszer kiskereskedelemben 2,7 százalékos, a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmában 6,4, az üzemanyag értékesítésben 8,6 százalékos növekedést mért a statisztika éves összevetésben. A második becslés szerint az elsőben mértnél kisebb volt az élelmiszerek és üzemanyagok, de nagyobb a nem élelmiszer jellegű termékek forgalmának növekedési üteme. Az első becslés szerint az élelmiszer eladások volumene 3,4, az egyéb termékeké 5,8 százalékkal nőtt, az üzemanyag forgalom 8,5 százalékkal emelkedett

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Vizual
Volumene- ? Ki fogja ezt elhinni. Talán az árakat kellene megvizsgálni. Rögtön látjuk, hogy kevesebbet eszünk, de többet fizetünk. Rossz a bázisszám ennél a cikknél és felmérésnél. És rossz a kérdés is a felmérésnél. Nem beszélve arról, hogy az áru minőségi is gyenge. Amíg a múltban napokig tudtuk tartani az élelmiszert, manapság már csak hirtelen megrohad. Még a hűtőben is.
De mondhatnám Rogán kenyerét is. Csak a hozzávaló adalékok nincsenek benne amitől kenyér a kenyér. Liszt és víz a java. Ezért érdekes a pékek megtámadása. Már csak a lisztet tudják kivonni a kenyérből.
Vizual
Olcsóbb a benzin ? Nem. Csak a csúcsot nézik ahová felment. az ára. És attól a magas számtól azóta lefelé "csökkent" az ár. Nem mindegy honnan megy lefelé a trend.
Levendula
Én speciel tartom a súlyomat, nincs két gyomrom, hogy többet zabáljak.
De meg kell nézni az "álomtitkárokat", nagyon kigömbölyödtek az utóbbi pár évben...
silber13
Csak csendben mondanám, aiz itteniek, meg általában mindenkiENNI ( !) szokott, a ZABÁLÁS a cikkíró tulajdonsága!
mekkelek
H ennyire "robogunk" akkor minek az újabb és újabb adók? Valami itt nem kerek, vagy csak a "kis gömböc" zabál egyre többet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.